• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 14 Haziran 2021 16:09

140 Yeni C Plaka Geliyor

140 Yeni C Plaka Geliyor
Servisçiler Oda Başkanı Süleyman Şahin pandemi sürecinde servis esnafının zor zamanlardan geçtiğini belirterek, önümüzdeki yaz ayları için Servisçiler Oda’sının izleyeceği yol haritasını açıkladı.
Servisçiler Oda Başkanı Süleyman Şahin pandemi sürecinde servis esnafının zor zamanlardan geçtiğini belirterek, önümüzdeki yaz ayları için Servisçiler Oda’sının izleyeceği yol haritasını açıkladı. Şahin esnafın önümüzdeki süreçteki hedefinin mutlaka araçlarını büyütmek olması gerektiğini söyledi. Servisçiler Oda Başkanı Süleyman Şahin Temmuz ayında 140 yeni C Plakanın satışa sunulacağını da ifade etti.

“Servisçiler Çok Zor Durumda”

Servisçiler Oda Başkanı Süleyman Şahin okulların kapanması ve pandemi sürecinin zor geçmesinden dolayı servisçi esnafının büyük bir sıkıntı yaşadığını belirtti. Araçların bir yıldır kontak açmadığını söyleyen Şahin, araçların sigortasının, kaskosunun, araç muayenesinin ve vergilerinin mecbur yatırılıyor olmasının esnafı zor duruma düşürdüğünü söyledi.

Antalya’da turistin olmadığını ve okulların da düzenli olarak açılmadığını belirten Şahin, esnafın müşteri bulamadığını ve devlet tarafından verilen krediler ile esnafın borcu borçla kapatmaya çalışmasından dert yandı. Şahin, esnaflara destek için verilen toplam 9 bin liranın giderlerin sadece çok küçük bir kısmını karşıladığını söyleyerek tek güvencelerinin yaz aylarında okulların açılması olduğunu ifade etti.

“Personel Servisçiliğine Yöneleceğiz”

Servisçiler Oda’sının iş bulma yetkisi olmadığını söyleyen Şahin, daha fazla iş imkanı için personel servisçiliğine yöneleceklerini belirtti. Şahin; “Oda ticaret yapamaz ama bizim Antalya Servisçiler Odası Anonim Şirketi’miz var ve onun üzerinden iş arıyorduk. Bizim esnafımızın çoğu minübüs, otobüsümüz yok. Bizim bu sektöre geçmemiz lazım çünkü firmalar bizden otobüs istiyor. Esnafımızın bu saatten sonra araçlarını büyütmesi lazım. Yoksa organize sanayi ve otellerden iş alamıyoruz. İş almak için personel servisçiliğine yönelmeliyiz” dedi. Şahin otellerin otobüs ile personel taşıdığını ancak esnafların büyük bir kısmının minübüs kullandığı için kabul edilmediğini söyleyerek tek güvencelerinin yaz ayları için turistler ve okullar olduğunu ifade etti. Şahin esnafın BAĞKUR ödemelerini de yapamadığını, bu yüzden servisini satmak istediğini ancak alıcı bulamadığını dile getirdi.

Şahin iş bulmanın bu dönemde zor olduğunu söyleyerek ekledi; “Seçimle geldiğimiz için üyelerin çok fazla talebi oluyor. Bir yerde iş olduğu zaman üyeleri yönlendiriyoruz ancak son anda vazgeçebiliyorlar. Burada bizim görevimiz C Plaka araçları denetlemek. C Plakasız servisçilik yapanların araçlarını bağlattırmak. Şu anda Çarşamba ve Cuma günleri servis korsan denetimimiz var. Her ilçede denetim var. ”

“Temmuz Ayında 140 Yeni C Plaka Geliyor”

Temmuz ayında 140 tane C Plaka’nın Belediye tarafından ihaleye açılacağını belirten Süleyman Şahin, Antalya’da ikametgah eden her vatandaşın C Plaka alabileceğini ifade etti. Şahin;  “Şu anda Antalya’da 2024 tane C Plakamız var. Bunların 1000 tanesi okul servisçiliği yapıyor, 1000 tanesi ise personel taşıyor. Önümüzdeki Temmuz ayında bu rakamlara 140 tane daha C Plaka eklenecek. Umarım esnafın umutlarının boşa çıkmadığı bir yaz olur” şeklinde konuştu.

“Tek Güvencemiz Okullar”

Şahin otellerin otobüs ile personel taşıdığını ancak esnafların büyük bir kısmının minübüs kullandığı için kabul edilmediğini söyleyerek tek güvencelerinin okullar olduğunu ifade etti. Şahin esnafın Bağkur ödemelerini de yapamadığını, bu yüzden servisini satmak istediğini ancak alıcı bulamadığını dile getirdi. Şahin; “Türkiye genelinde en büyük sıkıntıyı yaşayan bizim esnafımız oldu. Antalya genelinde bizim odamızın 2 bin üyesi var. Buraya çok fazla esnaf gelerek mağdur olduğunu söyledi. Çoğu 6 ay süreyle kredi çekti. 6 ay sonra taksidi gelince de ödeyemediler. Çoğu arkadaşımız arabasını satarak plakasını boşa çekti. Bu süreçte devletimiz esnaflara kredi desteği verdi, süreyi de uzattı. Ancak borcu borçla ödemeye çalışıyoruz. Destek olarak 4 ay boyunca 1000 TL, daha sonra da 5 bin TL aldık. Esnaflarımıza toplam 9 bin lira yardım yapıldı. Her üyenin sadece BAĞKUR’u 1000’den aşağı değil. En azından sigorta, kasko, araç muayenesi ve vergi gibi giderler bu süreçte devam etmeseydi her şey daha kolay olurdu” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni bir haber aldık. Şöför esnafının da aşı olabileceğiyle ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan gelen haberin onları sevindirdiğini söylen Şahin konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Hakikaten pandemi sürecinde çok mücadele ettik. Belediyemizden ufak tefek destekler aldık. Üyelerimizle ekmeğimizi ve işimizi paylaştık. Odamıza üye olanların çoğusundan ödemeleri bu süre boyunca alamadık. Esnaf çalışamıyor nasıl isteyeceksin? Aidat alınmasın diye bazı üyelere muhalefet yapıyor. Aidat almamak bizim yetkimizde değil. Fedarasyonun ve Odalar Birliği’nin elinde. Üst oluşumumuzdan bir yazı gelirse biz bunu seve seve uygularız. Biz sadece baskı yapmıyoruz” dedi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.