• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 20 Ocak 2022 11:31

2022'de İyimser Olmak İçin Nedenler Var

2022'de İyimser Olmak İçin Nedenler Var
Almanya’da özellikle tüketici tatilcilerin ertelenen taleplerinin 2022'de işlerin iyi gideceğine ilişkin iyimser beklentilere dayanak oluşturduğu bildirildi.

Almanya’da özellikle tüketici tatilcilerin ertelenen taleplerinin 2022'de işlerin iyi gideceğine ilişkin iyimser beklentilere dayanak oluşturduğu bildirildi.

 

Tatiller ve Seyahat Araştırmaları Derneği (FUR)’un Tatil Seyahat Trendleri 2022 /Reisanalyse-RA) araştırma sonuçları yayınlandı.

 

ITB olmayınca CMT’de açıklandı

 

Daha önce ITB Berlin Fuarı sırasında açıklanan rapor ITB iptal edildiği için bu kez Stutgard’ta gerçekleştirilen CMT Fuarı’nda açıklanan raporda 2022 yazına ilişkin göstergelerin iyimser olmak gerektiğini gösterdiği belirtiliyor.

 

CMT seyahat fuarında online olarak düzenlenen basın toplantısında Prof. Dr. Martin Lohmann sunduğu raporda şöyle deniyor:

 

Olumsuzluklar devam seyahat isteği zirvede

 

“Arz tarafında, turizm endüstrisinin tüm kesimleri olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

 

Bununla birlikte, iyimser olmak için neden var, çünkü 2022 seyahat yılı için başlangıç ​​koşulları, Alman nüfusunun tatile çok hevesli olduğunu gösteriyor. 2022 turizm talebine ilişkin göstergeler olumlu bir başlangıç ​​noktası gösteriyor. Genel ekonomik gelişmeyle ilgili olarak, Almanlar bir yıl öncesine göre daha iyimser ve seyahat göstergeleri; para, arzu ve seyahat etme zamanı noktalarında tüm zamanların en yüksek seviyesinde.

 

2023’te işler yoluna girecek

 

Pandemi ile mücadele normal sosyal hayatın devam etmesine izin verir vermez, tatil seyahati davranışı muhtemelen 2023'ten itibaren pandemi olmadan beklenen gelişim yoluna dönecektir. Tatilciler destinasyonlar yararına olan seyahat isteği gelecekte toplumda ve ekonomide önemli bir rol oynamaya devam edecektir.

 

Turizm talebine ilişkin göstergeler olumlu bir başlangıç ​​noktası gösteriyor. Genel ekonomik gelişmeyle ilgili olarak, Almanlar bir yıl öncesine göre daha iyimser. Kendi durumlarının değerlendirilmesi de daha olumlu.

 

Beş Alman’dan 4’ü

 

Beş Almandan dördünden fazlası ( yüzde 82) 2022'de tatile çıkmayı düşündüğünü söylüyor.

 

Müşteri tarafındaki bu mükemmel koşullara rağmen, 2022'de de 2019'a göre daha düşük talep beklenebilir. Çünkü önceki yıllarda olduğu gibi, düzenlemeler ve kısıtlamalar, turistik tekliflerin erişilebilirliğini ve kapasitelerini ve dolayısıyla tatil gezilerinin hacmini ve tasarımlarını etkilemeye devam ediyor.

 

Sık değişen düzenlemeler

 

Hükümetin sık sık değiştirdiği düzenlemeler seyahat etmek isteyen birçok kişiyi belirli bir seyahat planlarken ve rezervasyon yaparken bekleyip görmek zorunda bırakıyor. Seyahat etmek isteyenler, tur satıcılarından daha fazla esneklik ve iyi niyet bekliyor.

 

Gelişme devam edecek

 

Turizm talebi Corona sonrasında Corona öncesinden farklı olmayacak. Pandeminin sosyal yaşamın olağan akışına izin verdiğini varsayarsak, tatil seyahati davranışı 2023'ten itibaren pandemi olmadan beklenen gelişim yoluna dönecektir.

 

İnsanlar, güdüleri, alışkanlıkları ve tercihleriyle olduğu kadar, esneklikleri ve farklılıklarıyla da aynı kalacak.

 

Turizm gelecekte de gelişmeye devam edecektir. Turizm gelecekte toplumda ve ekonomide önemli bir rol oynamaya devam edecektir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.