• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 10 Haziran 2021 16:58

25 Yıldır Çözülemeyen Sorun

25 Yıldır Çözülemeyen Sorun
Antalya Muratpaşa Bayındır Mahallesi muhtarı Hasan Zorlu mahallesinde gece kondular ve metruk binaların bulunduğu bölgedeki boş arazide sürekli olay çıkması mahalle sakinlerini bezdirdi.
Antalya Muratpaşa Bayındır Mahallesi muhtarı Hasan Zorlu mahallesinde gece kondular ve metruk binaların bulunduğu bölgedeki boş arazide sürekli olay çıkması mahalle sakinlerini bezdirdi. Bölge sakinleri defalarca başvuru yapmalarına rağmen yetkililerden uzun süredir geri dönüş alamıyor.

Mahallede büyük bir boş alanın çöplük olarak kullanıldığını ve gece kondularda yaşayan mültecilerin, kağıt toplayıcılarının olay çıkardıklarını anlatan Muhtar Hasan Zorlu, boş arazinin güvenli bir yer haline getirilmesi için uzun süredir mücadele ettiğini ifade etti.

“Afgan ve Suriyeli Mülteciler Yaşıyor”

Zorlu, arazideki alanın temizlenmesi için defalarca başvuru yaptığını ancak yetkililerden uzun süredir geri dönüş alamadığını söyledi. Araziye 25 yıldır çözüm bulunamamasından dert yanan Zorlu; “322. sokağın olduğu yerde 150 dönüm boşalan var. Ortasında 2 tane bina, arka tarafında 20 tane gece kondu mevcut. Bunların arasında Afgan ve Suriyeli Mülteciler yaşıyor. Bir bölgede de kağıt toplayıcılar çöpleri biriktiriyor. Kontrolsüz bir bölge olduğu için daha önce yangın çıktı ve sürekli olaylar yaşanıyor. Çevreve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazdık ancak geri dönüş alamadık” şeklinde konuştu.

“Koku ve Sinekten Rahatsızız”

Kurban Bayramı’nda o bölgede kurban satışı yapıldığını belirten Zorlu, mahalle sakinlerinin kokudan rahatsız olduğunu dile getirdi. Zorlu; “Koku ve sinek 3 ay boyunca gitmiyor ve mahalle sakinleri bundan şikayetçi. Bunları istemiyoruz. Buranın artık temizlenip belediye tarafından ne yapılmak isteniyorsa yapılmasını istiyoruz. Okul, bina, park ne yapılacaksa yapılsın farketmez. Artık kontrolsüzlükten çıkmasını istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.