ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 01 Temmuz 2024 13:35

3.DÜNYA SAVAŞINA DOĞRU!

3.DÜNYA SAVAŞINA DOĞRU!

Irak’ta Saddam Hüseyin, Mısır’da Sisi ile başlayan 3. Dünya savaşının artçıları bugünlerde Rusya – Ukrayna ve İsrail – Filistin savaşı ile devam ediyor. İsrail’in Lübnan’ı tehdit etmesi ile de sinirler gerilirken savaş çanları çalmaya başladı.

Anadolu ve Ortadoğu Uluslararası Dostluk Derneği (AMEİFA) Yönetim Kurulu Başkanı Engin Vural, 3. Dünya savaşı çıkar mı çıkmaz mı konusunu değerlendirirken Türkiye’deki gelişmelere de değindi.

İSRAİL’İN FİLİSTİN’E SALDIRMASI

 “Şu anda dünyanın bizim taraf olan coğrafyasında fotoğraf hiçte iç açıcı değil” diyen Engin Vural, “Bir tarafta sözde Rusya Ukrayna savaşı bir tarafta İsrail’in Filistin topraklarında ki işgali ve soykırım savaşı. Şimdi birde ellerinde Filistinli bebelerin kanı kurumadan Lübnan’ı hedefe koyan Netanyahu. Bundan birkaç yıl sonra bu gözü dönmüş kana aç katil, suçlu bulunup  asılsa ne olur. Bu gün itibariyle yitip giden yaklaşık 38.000 canı geri getirecek mi?  Onlarca yıl ülkeler arasında soykırım mı değil mi tartışması sürse ne sürmese ne. On binlerce kadının, çocuğun, yaşlının, bebeğin katillerine hangi ceza verile bilir ki?” diye sordu.

AVRUPA SADECE ‘ORAYI TERK EDİN’ DİYOR

Başkan Vural, “Modern ve sözde demokrasi öncüsü Avrupa ülkeleri hedefteki ülkelerde olan vatandaşlarına bulundukları yerleri terk edin diye tavsiyelerde bulunmaktan başka ne yapıyor? Kocaman bir hiç. Düşünsenize az öncegözü dönmüş katiller tarafındanhunharca katledilmiş annesinin yanını güvenli bularak sığınan o yavrucağa bu durumu hangi bilim açıklayacak. O yavrucağa kim güvenliğin ne olduğunu anlata bilecek?” sorusunu yöneltti.

ABD SEÇİMLERİ VE İSRAİL’E DESTEK

“Bu gözü dönmüş, sözde vaat edilmiş topraklara ulaşacaklarını zanneden güruh arkasına aldığı başta ABD gibi süper cani ülkeler sayesinde iyice azıttılar” diyen AMEİFA Başkanı Engin Vural, “Bu kötü fotoğrafı daha da korkunç ve iğrenç bir hale getireceği aşikar diğer durumda birkaç ay sonra yapılacak ABD deki başkanlık seçimleri. İki gün önce ekranlarda milyonların önünde seçmenlerini etkileye bilmek için karşı karşıya gelen sözde dünyayı yöneten sözde liderlerin iğrenç konuşmalarına şahit olduk. Bizi hiçbir şekilde ilgilendirmeyen uçkur tartışmalarının, birbirlerine adice hakarete varan yakıştırmalarının dışında hangisinin çok daha fazlamasum insanın katledilmesi adına İsrail’e para ve silah yardımı yapacağını izledik mide bulantısı içinde.Stratejik olarak ABD’nin balkanlarda ve Ortadoğuda nasıl konuşlanma hamleleri içinde olduğu gözle görülür halde. Sözde Vaat edilmiş topraklara ulaşıla bilmesi için konumlandığıve buna göre aksiyon hazırlığında olduğu gün gibi ortada” açıklamasında bulundu.

İÇERİDE İKTİDARI DEVİRME PLANLARI

3. Dünya savaşı bahane edilerek iktidardan kurtulma planları yapanların olduğunu kaydeden Engin Vural, “Cumhurbaşkanının yıllarca dünyanın başına bela kurtlar sofrasında edindiği tecrübe ışığında Dışişleri Bakanı  Hakan Fidan'ın emsalsiz MİT tecrübesi ile kendilerinden bile daha önce ne yapmak istedikleriniöngörerek şu ana kadar etrafımızda ki yangının dışında kalmayı başardık.Lakin gözü dönmüş caniler ve yaşanan soykırıma ses çıkarmayan Ortadoğu’nun Müslüman ülkeleri sayesinde bu savaş yayılıp bize kadar sıçrarsa işte o zaman 3.Dünya savaşı çıkar. Biz yanarsak dünya da bundan mutlaka nasibini alacaktır” şeklinde konuştu.

İÇERİDEKİ HAİNLER VE GAFİL DESTEKÇİLERİ

Dışarıda kaynayan cadı kazanına bir de içerdeki hainler ve onların gafil destekçileri eklendiğini sözlerine ekleyen Başkan Engin Vural şunları söyledi; “Bunların yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in durup dururken erken seçim çıkışı boş beleş bir çıkış değildir. Önce Cumhur ittifakında çatlak var imajı yaratmaya çalıştı olmadı şimdi de erken seçimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tekrar aday olup kendisiyle kozlarını paylaşması için sözüm ona bir şans olarak gündeme getiriyor. Hayatının neredeyse tamamı siyasetin içinde geçen , tabiri caiz ise siyasete  mutfaktan başlayan biri, bu sözleri sarf edenler kısa pantolonla evlerinin bulunduğu  sokakta  aşağı mahalle, yukarı mahalle iki taş arası tek kale maç yaparken kendini davasına adamış bir siyasetçi bunu yer mi?  Gerçekten buna inanıp öylece oyun mu kuruyorsunuz ? Lütfen biraz yaratıcı olun lütfen.”

İÇERİDEKİ VE DIŞARIDAKİ DÜŞMANLARLA MÜCADELE

AMEİFA Başkanı Engin Vural, “Evet ne yazık ki çıkacaksa 3.Dünya savaşı bizim coğrafyamızdan başlayacak ve biz onun dışında maalesef kalamayacağız. Lakin savunma sanayimize yapılan bildiğimiz ve bilemediğimiz yüzlerce silah ve ekipman yatırımı mutlaka bizi farklı bir konumda tutacaktır. Asıl olan tehlike dışarıdaki düşmanlarla savaşmak değil içerdeki ister siyasi parti adı altında olsun, ister cemaat adı altında olsun, isterse birlik ve benzeri adı altında olsun vatanın bütünlüğünden önce ikbal peşinde olanlar ve tek hedefleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek olanlardır. Başınızı ellerinizin arasına alıp bir düşünün hele şu anda ülkemizde bulunan hangi siyasi yurt dışında ve yurt içinde bu kadar düşmanla baş edebilir” ifadelerine yer verdi.

ÜLKENİN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK DURUM

Ülkenin içerisinde bulunan ekonomik duruma da değinen Başkan Engin Vural, “Evet ekonomik durum hepimizi çok fazlasıyla sıkıntıya sokmakta lakin ülkemizin ve biz sade vatandaşların yakın tarihlerde bir seçimi ve seçim ortamını kaldıracak gücü ve sabrı yoktur. Kaldı ki mevcut sıkıntıları giderecek ne alternatif bir lider nede alternatif bir projesi olan siyasi görülmemektedir” dedi.

AMEİFA Yönetim Kurulu Başkanı Engin Vural son olarak şu ifadelere yer verdi: “Sınırlarımızda ki olası savaş tehdidi karşısında ülke güvenliğini terör örgütüyle kol kola girmiş ana muhalefet partisi mi sağlayacak yoksa ekonomiyi ele geçirdikleri belediyelerin tüm maddi ve iktisadi imkanlarını terör örgütüne pervasızca dağıtan partiyle kol kola girmiş seçim ittifakı üyesi siyasiler mi? Hanımlar beyler zaman uyanık ve tetikte olma zamanıdır. Biz iç hesaplaşmamızı her zaman yaparız. Zaman bir ve bütün olma zamanıdır. Bu kafayla gidersek ne emekli maaşı alacağımız bir devlet ne de siyasi çekişme malzemesi yapa bileceğimi bir vatanımız olmayacak.”

Haber: Yalçın KÜÇÜK