• SUR YAPIIIIIII
SAĞLıK Haber Girişi : 15 Ekim 2021 11:06

A.Ü. Hastanesinde YOK. Başka Yere Gönderiliyor

A.Ü. Hastanesinde YOK. Başka Yere Gönderiliyor
Akdeniz Üniversitesi’nde bu kez hastane bölümünde bir skandal yaşandı. İddaya göre alerji testi yaptırmak isteyen hastalar ‘Alerji testi için kan alma kiti’ olmadığı için farklı hastanelere yönlendiriliyor.

Akdeniz Üniversitesi’nde bu kez hastane bölümünde bir skandal yaşandı. İddaya göre alerji testi yaptırmak isteyen hastalar ‘Alerji testi için kan alma kiti’ olmadığıiçin farklı hastanelere yönlendiriliyor.


İHALE AÇILMASI BEKLENİYOR

Alerji şüphesi olan kişilere çeşitli alerji testleri yapılarak alerjen maddeleri ve ne şiddette bir alerji söz konusu olduğu tespit edilebildiği test kitleri bazen hayati öneme de sahip olabiliyor. Gerekli testler yapılmadan yazılan ilaçlar vücutta farklı hastalıkları da beraberinde getirebiliyor. Basit gibi görünen ama aslında hayati öneme sahip olabilen alerji testi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yapılamıyor. Alerjik hastalıklar şikayeti ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran hastalardan farklı hastanelerden alerji testi yaptırması isteniyor. Normal şartlar altında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin bu testi yapması gerekirken farklı hastanelere göndermesinin gerekçesi ise alerji testi için kan alma kitinin hastanede bitmiş olması. Yani alerji testi için kan alma kiti Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde şu anda bulunmuyor. Bu konuda ihale sürecine girildiği ve ihale açılacağı öğrenilirken sürecin ne kadar süreceği ve hastaların daha ne kadar farklı hastanelere giderek alerji testi yaptıracağı bilinmiyor. 


Yalçın KÜÇÜK


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.