• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 28 Ağustos 2020 15:24

ABP Maskeye Karşı

ABP Maskeye Karşı
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın maskenin herhangi bir koruyuculuğu olmadığını savunuyor. Bedri Yalçın, “Maskeye hayır diyoruz ve demeye de devam edeceğiz” dedi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüsten korunma yolu olarak gösterilen maske ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor.

 

Uzmanlar dahi maske ile ilgili ikiye bölünmüş durumda. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri maskenin önemine dikkat çekerken maskenin virüsün yayılmasını engellediğini dile getiriyorlar. Virüsten korunmak için 14 altın kurala vurgu yapılırken maske, mesafe ve hijyen üçlemesinin öneminin altı çiziliyor.

 

Maske takılmaz ise hasta olan bir kişi ile aynı ortamda bulunulması nedeni ile virüsün ağız ve burun yolu ile sağlıklı bireye bulaştığı ifade edilirken virüsten korunmak için herkesin maske takması gereklililiğinin önemine dikkat çekiliyor.

 

COVID19’un tüm dünyada yayılması sonucu en çok tartışılan konulardan birisi de maske kullanımıyla ilgili oldu. Salgının başlarında maskeyi sadece hasta olanların kullanması gerekir, diğer insanların kullanmasına gerek yoktur söylemi, son alınan kararlarla sağlık kuruluşları, marketler ve toplu taşımada herkese zorunlu olmasına dönüştü.

 

Bazı uzmanlar, “Maske, enfekte olan kişininin virüsü ortama yaymasını ve başkalarına bulaştırmasını önler. Eğer siz enfekte değilseniz, yani virüsü almamışsanız maske sizi korumaz. Bu nedenle maskemi takarım, sokağa çıkarım, alışverişe giderim, gezerim gibi bir anlayış doğru değildir” görüşüne yer veriyor.

 

Maskenin virüslü kişinin sağlıklı bireye virüsü bulaştırma riskini azalttığını belirten RKI Başkanı Lothar Wieler'e göre eğer kişi virüs taşıyorsa, hastalığı başkalarına bulaştırmamak için maske  takması mantıklı bir davranış olur. Prof. Cheng ise maskenin, hastalık belirtisi göstermeyen, ancak koronavirüs taşıyan kişilerin bunları başkalarına bulaştırmalarında önleyeci olacağını belirterek, "Bazı hastalar semptom göstermeden başkalarına da bulaştırabiliyor" diye uyarıda bulunuyor.

 

Maskenin koruyucu özelliği olmadığına inananlardan biri de Anadolu Birliği Partisi (ABP) oldu. Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, “Anadolu Birliği Partisi olarak, ‘Maskeye Hayır’ diyoruz ve demeye de devam edeceğiz” dedi.

 

Bedri Yalçın, “Maskenin insan sağlığına zararları ve bir koruma sağlamadığı yönünde il ve ilçe teşkilatlarımıza sürekli mesajlar yolluyoruz. Teşkilatlarımızın aktif olarak, “Maskenin Zararları” ile ilgili toplantılar yapmalarını ve sosyal medyada paylaşımlarda bulunmalarını istiyorum. Parti olarak Antalya’da, “Maskeye Hayır” afişlerini  billboardlar da  duyurular yapmak istedik. Ama ne yazık ki hiçbir belediye bu afişleri ceza veya yaptırım olur diyerek kullandırmadılar. Hep birlikte maskesiz günlere” ifadelerine yer verdi.

 

Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.