• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 09 Ocak 2024 12:04

Adeta satranç oynuyorlar!

Adeta satranç oynuyorlar!

31 Mart yerel seçimleri öncesinde şu ana kadar İYİ Parti dışında hiçbir siyasi parti Antalya Büyükşehir adayını açıklamadı.

CHP BU HAFTA AÇIKLAYACAK

Gözler AK Parti ile CHP'ye çevrilirken geçtiğimiz hafta CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanması bekleniyordu. Ancak CHP, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay gündemi ile toplanınca aday açıklaması bu haftaya kaldı. CHP'de Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ön pala çıkıyor. 

GÖZLER 15 OCAK'A ÇEVRİLDİ

Daha önce Aralık ayı sona ermeden adayların açıklanacağı dile getirilen AK Parti'de ise 11'i Büyükşehir olmak üzere 26 ilin adayı pazar günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Adayı açıklanan iller arasında Antalya yer almadı. Açıklama 15 Ocak'a bırakıldı. Gözler ise Menderes Türel ile Hakan Tütüncü de.

KARŞININ ADAYI MI BEKLENİYOR?

Yaşanan belirsizlik Antalyalıların merakını bir kat daha arttırırken AK Parti ile CHP arasında adeta satranç oynanıyor. Her iki siyasi parti de bir diğerinin adayını görmek istiyor gibi bir görüntü ortaya çıkıyor. Yani, AK Parti adayını CHP'nin adayına göre, CHP'de adayını AK Parti'nin adayına göre mi belirleyecek?

Haber: Yalçın KÜÇÜK