• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ağustos 2024 16:16

Adli Tıp noktayı koydu

Adli Tıp noktayı koydu

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 9. günde sürerken, gözaltına alınan ağabey E.G.'nin kolundaki ısırık izinin Narin'e ait olmadığı ortaya çıktı.

Türkiye, 9 gündür aranan Narin Güran'dan gelecek habere kilitlenmiş durumda. 18 yaşındaki ağabey E.G. soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, kolundaki ısırık izinin kardeşi Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Yapılan inceleme sonucu Adli Tıp'tan beklenen açıklama geldi.

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor, soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Raporda, ısırık izinin Narin'e ait olmadığı belirtildi. E.G., İstanbul'daki işlemlerin ardından yeniden Diyarbakır'a getirildi.

"HERHANGİ BİR ŞEY YAPACAK BİRİ DEĞİL"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Narin'in babası Arif Güran'ın amcası Ali Rıza Güran, gözaltındaki E.G.'nin kendi kendisini ısırdığını belirterek, "Çocuğumuz çok duyarlı ve temiz bir çocuk. Büyüklere karşı gayet saygılı bir çocuk. O çocukla ilgili herhangi bir şüpheniz olmasın. Yukarıdan amcasına doğru koşuyor. Amcasına 'Benim bacım kayboldu' diyor. Onun elinde telefonu vardı. Yengesi ile amcasının yanında telefonunu yere çakıyor. Amcasına hiçbir şey söyleyemediği için artık kendini ısırıyor, kendine zarar veriyor. Onun zararı kendine. Herhangi bir şey yapacak biri değil. Çocuğu tekrar Diyarbakır'a getirmişler ama yine gözaltına alınmış" dedi.