• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 21 Ekim 2020 13:37

Afetin Yaralarının Sarılması İçin Çalışacağız

Afetin Yaralarının Sarılması İçin Çalışacağız
Atay Uslu kumluca ve finikede yaşanan afet sonrası incelemelerde bulundu.

TBMM Akdeniz-Pa Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu dolu ve hortum felaketinin yaşandığı Finike ve Kumluca ilçelerinde afetin hemen ardından incelemelerde bulundu.

 

ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ GEREKEN YAPILACAKTIR.

Atay Uslu ilk olarak Kumluca’da ardında Finike’de afet gören yerleri gezerek zararın boyutunu inceledi ve zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dedi. Atay Uslu yaptığı açıklamada şunları ifade etti “Kumluca ve Finike’de dolu ve hortum seralara ve portakal bahçelerine zarar verdi. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Allahtan rahmet diliyoruz. Afet olduğu andan itibaren hemen sahaya çıktık ve anlık destekler için ilgili kurumlarımızla ve yetkililerimizle beraber incelemelerde bulunduk. TARSİM ve Tarım müdürlükleri tespitlere başladı. Bir kaç gün içinde tespitler tamamlanacak ve hasar durumu ortaya çıkacak. TARSİM sigortasının dışında kalan çiftçilerimiz için imkânlarımızı ve destekleri harekete geçireceğiz.  Konuyu Tarım Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ve Antalya’nın evladı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile de paylaştık. Hükümetimiz gerekli çalışmaları yapacaktır. Çiftçimizin yanındayız, gerekenler yapılacaktır. Çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. “

 

ÇİFTÇİLERİMİZE ISRARLA TARSİMİ TAVSİYE EDİYORUZ

TARSİM sigortasının önemini tekrar hatırlatan Atay Uslu, “Çiftçilerimize ısrarla TARSİM’ tavsiye ediyoruz. Çiftçilerimizin iradeleri dışında sigorta dışında kalmamaları için çalışmalar yapıyoruz. Daha geçen hafta Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye mülkiyet problemleri nedeniyle TARSİM’ in teknik olarak mümkün olamadığı hususları anlattık, TARSİM’ in genişletilmesi için istişarelerde bulunduk” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.