• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 20 Ekim 2024 11:53

Aile hekimlerine sendika desteği

Aile hekimlerine sendika desteği

Türk Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Turhan Turan, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yaşadığı sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Turan, aile hekimliğinin uygulanmaya başlandığı günden bu yana karşılaşılan zorlukların çözülmesi adına yoğun bir mücadele verdiklerini belirtti.

Turan, özellikle cumartesi nöbetleri konusunda sendikanın gösterdiği kararlı duruş sayesinde sorunun çözüldüğünü ifade etti. Ayrıca, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yapılan kesintilerin sendikanın açtığı davalarla iptal edildiğini hatırlatarak, "Her zaman onların yanında olduk, taleplerine destek verdik" dedi.

Yeni Yönetmelik Taslağına Tepki

Turan, Aile Hekimliği alanında yeni bir yönetmelik taslağının gündeme geldiğini belirterek, bu taslakla birlikte mağduriyetlerin artacağına dikkat çekti. Yönetmelik taslağının, sahadaki sorunları çözmek yerine daha da büyüteceğini ifade eden Turan, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni düzenlemelerin, çalışanların görüşü alınmadan yapılmasına karşı olduklarını söyleyen Turan, "Sosyal taraflarla görüşülmeyen her düzenlemenin karşısındayız. Çalışanların haklarını göz ardı eden adımlar sorunları çözmez, aksine daha da derinleştirir" dedi.

Destek Mesajı ve Mücadele Kararlılığı

Turan, Türk Sağlık-Sen olarak aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının haklı taleplerini her platformda desteklediklerini belirtti. 19 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan eyleme de destek vereceklerini duyurdu. Ayrıca, genel merkezlerinin Sağlık Bakanlığı ile yapacağı görüşmelerde bu konuyu bir kez daha gündeme getireceklerini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı, geçmişte cumartesi nöbetleri ve sağlıkta şiddete karşı yapılan mitinglerde olduğu gibi bu süreçte de çalışanların yanında olduklarını hatırlatarak, mücadelelerinin çalışanların mağdur edilmemesi ve yeni haklar kazanılması için devam edeceğini vurguladı.

Son olarak Turan, "Günün heyecanına kapılmadan, ilmek ilmek işleyerek yürüttüğümüz mücadelemize tüm aile hekimlerimizden ve aile sağlığı çalışanlarımızdan destek bekliyoruz" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK