• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 12 Ocak 2022 16:26

AK Parti'den Ulaştırma Yatırımları Cevabı Gecikmedi

AK Parti'den Ulaştırma Yatırımları Cevabı Gecikmedi
AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı'nın ulaşımdaki yatırımlar ile ilgili iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi
AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı'nın ulaşımdaki yatırımlar ile ilgili iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi

Ethem Taş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan alınan bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Ethem Taş'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

CHP Antalya Milletvekili Sayın Cavit Arı’nın Antalya’ya 2003-2022 yılları arasında ulaştırma alanında gerçekleştirilen hizmet ve projeler için yaptığı açıklamaların kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği tespit edilmiştir. 

Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki hususların açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur.

 Gazipaşa Yat Limanı’nın yıllardır aynı şekilde beklediği ve Demre Yat Limanı’na 2013’ten bu yana çivi çakılmadığı gibi gerçeklerden tamamen uzak ve yanlış bilgilendirmede bulunmuştur.

Gazipaşa Yat limanı geri sahasının Hacı Musa Çayında oluşan taşkınlardan korunması amacıyla Hacı Musa Çayı üzerine koruma mendireği inşa edilmiş dolayısıyla yatırım süresi uzamıştır. Yüklenici firma ile görüşmeler devam etmektedir.

 Demre Yat Limanının altyapı inşaatı 2016 yılında tamamlanmıştır. Ancak geri sahasının ve bağlantı yollarının 1. derece arkeolojik sit alanı olması nedeniyle revize imar planı yapılması gerekmiştir.

6 Mart 2018 tarihinde altyapı eksikliklerinin ve üst yapı inşaatlarının YİD modeliyle yaptırılması için YPK Kararı alınmıştır. Revize İmar Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 4 Şubat 2021 tarihinde onaylanmıştır. İhale edilmesi için taslak şartname hazırlanmış olup, 2022 yılı Mart ayı içerisinde YİD modeli ile ihalesi yapılacaktır.

 Antalya Havalimanı’nın yangından mal kaçırır gibi ihaleye verildiğine dair talihsiz bir açıklama yapmıştır.

Oysa başarıyla gerçekleştirilen ihale ülkemiz ekonomisine olan güvenin önemli bir göstergesi olmuştur. İhalede Türkiye'nin kazancı KDV ile birlikte 8 milyar 555 milyon Avro ’dur. 25 yıllık kira bedelinin yüzde 25'i peşin ödenecektir ve bu bedel KDV ile 2 milyar 138 milyon Avroya tekabül etmektedir.

İhaleyi alan TAV Havalimanları AŞ-Fraport AG iş ortaklığı 765 milyon Avro üzerinde yatırım yaparak 36 ay içerisinde; İç hatlar ve 2. dış hatlar terminallerinin büyütülmesini gerçekleştirecek, 3. dış hatlar terminali ve genel havacılık terminali, VIP terminali ve devlet konukevi inşa edecektir. Ayrıca apron kapasitesinin artırılması, yeni teknik blok, kule ve verici istasyonu yapımı, akaryakıt depolama ve dağıtım tesisi inşası gibi önemli yatırımları da hayata geçirecektir.

 Korkuteli-Bozova-Kızılkaya yolunda esaslı bir çalışma yapılmadığı ve Korkuteli-Elmalı Yolu’nun “Ya para bitti ya da siyaset girdi” gibi bir milletvekiline yakışmayan üslupla projelerin yarım bırakıldığına dair ifadeleri de tamamen yanlıştır.

Kızılkaya Ayr.-Korkuteli-Elmalı-Finike Yolunun toplam uzunluğu 159 km’dir. 66 km’si bitümlü sıcak karışım kaplamalı, 17 km’si sathi kaplamalı olmak üzere 83 km’si bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır.

Kızılkaya Ayr.-Korkuteli, Korkuteli-Elmalı ve Elmalı-Finike olmak üzere 3 ayrı kesimde ihaleli olarak yapım çalışmaları devam etmektedir.

✓ Kızılkaya ayr.-Korkuteli arası 45 km uzunluğundadır. Bu kesimde 10 km bitümlü sıcak karışım kaplamalı ve 12 km sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır.

✓ Korkuteli-Elmalı arası 49 km uzunluğundadır. Bu kesimde 26 km bitümlü sıcak karışım kaplamalı ve 3 km sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır.

✓ Elmalı-Finike arası 65 km uzunluğundadır. Bu kesimde 27 km bitümlü sıcak karışım kaplamalı ve 5 km sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır.

Tüm kesimlerde yapım çalışmaları devam etmektedir.

 Yine, Kemer yolunda bulunan Akyarlar Tünelinin yapımında şehit olan iki karayolu işçisine saygısızlık yapıldığı gibi akla ziyan bir açıklamada bulunarak Antalya’da son 19 yılda yapılan tünellerin uzunluğu 21 Bin m üzerinde iken sayın vekil adeta sap ile samanı karıştırmıştır.

Öncelikle sayın vekilin paylaşımında zikrettiği Akyarlar ve Çamdağ Tünelleri 1974 yılında bitirilmemiştir.

Antalya ili Kemer yolunda 130 metre uzunluğundaki Çamdağ Tüneli 1976 yılında, 324 metre uzunluğundaki Akyarlar Tüneli ise 1979 yılında yapılmıştır. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumlu olduğu yol ağı dışında olduğu için bildirimde paylaşılan veriler içerisinde yer almamıştır.

Bunlar yol ağında olsa bile 454 m - 21.473 m tünel arasındaki uzunluk farkını kendisi de hesaplayabilir.

 Antalya’da devam eden projelerimiz ile tünel uzunluğu 60 bin metrenin üzerine çıkacaktır.

 Sn vekil hizmetin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa son 19 yılda Antalya için yapılan 23 milyar TL yatırımı inceleyebilir. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.