• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 22 Haziran 2022 17:06

Akdeniz Üniversitesi Akademideki Dönüşümde Öncü Olacak

Akdeniz Üniversitesi Akademideki Dönüşümde Öncü Olacak
Uluslararası Avrasya Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin Rektörler Paneli’ne katılan Prof. Dr. Özlenen Özkan, akademik eğitimdeki dönüşümde Akdeniz Üniversitesi’nin çalışmalarını anlattı.

Uluslararası Avrasya Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin Rektörler Paneli’ne katılan Prof. Dr. Özlenen Özkan, akademik eğitimdeki dönüşümde Akdeniz Üniversitesi’nin çalışmalarını anlattı.

 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Avrasya Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin (EJER) Rektörler Paneli bölümüne konuşmacı olarak katıldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın moderatörlüğündeki online panelde, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli de panelist olarak yer aldı.

YORUMA DAYALI EĞİTİM BAŞLIYOR

Değişen Dünya ve Dönüşen Üniversiteler başlıklı panelde akademide reformlar, teşvikler ve akademisyen motivasyonu konularını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, eğitimde dönüşüm sürecinin pandemi sürecinde hızlandığını vurguladı. Uzaktan eğitim ve online sınavlar gibi konularda tüm üniversitelerin bu dönemde önemli bir atılım yaptığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Özkan, “Biz de bu süreçte üniversitemizde bir stüdyo kurduk. Pandemi sonrasında ise bunu bir adım ileri taşıdık. Bazı dersleri artık kayıt sistemine alacağız. Öğrencilerimiz bu dersi evinde dinleyebilecek. Bu süre içerisinde merak etme, referans kaynakları araştırma zamanı da olacak. Fakültemizde bu ders saatinde ise öğrencilerimiz bu konuyla ilgili sorularını bize iletebilecek. Yani derslerimiz yorum bazlı gerçekleşecek. Bu çalışmamıza Tıp Fakültemiz ile başlayacağız. Daha sonra üniversite geneline yaymayı hedefliyoruz. Bu dersleri ileride mezunlarımıza da açmayı planlıyoruz. Bu akademik eğitimde büyük bir dönüşümün adımı olacak.” ifadelerini kullandı.

TARIMDA PRATİK EĞİTİM DÖNEMİ

Pratik yönü yoğun olan Ziraat Fakültesi’nde de son sınıfta tıp eğitiminde olduğu gibi intörnlük sistemine geçildiğini açıklayan Rektör Özkan, “Öğrencilerimiz ilk üç yıl teorik tüm eğitimleri alarak, son sınıfta sadece pratik yapacaklar. Bu hem sektörü tanıma, hem de ilgilerini çeken, uzmanlaşmak istedikleri konuda gelişmek için bir fırsat olacak. Antalya tarım sektörünün çok güçlü olduğu bir şehir. Bu çalışmanın tarım sektöründe de kaliteyi yükselteceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

MÜFREDATI YENİLİYORUZ

Tüm fakültelerin katılımıyla yıllık değerlendirme çalıştayları düzenlenmeye başladıklarını da açıklayan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bu çalıştaylar hem müfredatımızı çağın gerekliliklerine göre revize etmek, hem de doğru uygulamaların diğer birimlere örnek olabilmesi açısından çok kıymetli. Bu çalışmalarımızın eğitim kalitesine katkısını önümüzdeki yıl göreceğiz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.