• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 19 Mayıs 2022 10:22

Aldatıcı Tatil İlanlarına Dikkat!

Aldatıcı Tatil İlanlarına Dikkat!
Ticaret Bakanlığı, yurttaşları sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen paket tur ve otel teklifleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı ve aldatıcı ilanlar konusunda uyardı.

Ticaret Bakanlığı, yurttaşları sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen paket tur ve otel teklifleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı ve aldatıcı  ilanlar konusunda uyardı.

 

Özellikle tüketicilerin sıkça tercih ettiği otel ve turizm tesislerinin internet sitelerinin fotoğraf ve isimlerinin kopyalanarak, e-posta ve kısa mesajlar üzerinden cazip tekliflerle tüketicilerin mağdur edildiği görülüyor. Bu nedenle tatil rezervasyonu yapacak tüketicilerin mağduriyet yaşamamak için bazı hususlara dikkat etmeleri gerekiyor.

 

Buna göre, "sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen teklifin içeriğinde yer alan tesis resimlerinin, kurumsal logo ve işaretlerin doğruluğu kontrol edilmeli."

 

Satın alma kararı öncesinde tercih edilen seyahat acentesi veya turizm tesisinin ilgili kamu kurum ve kuruluşları nezdinde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalı.

 

İptal sigortası

 

Tüketiciler, erken rezervasyon yaptıkları paket turlara, hayatın normal akışı içerisinde yaşanan bir takım sorunlar nedeniyle katılamayabiliyor. Bu tür durumlarda, tüketicinin paket tur sözleşmesini feshetme hakkı bulunuyor.

 

Tüketicinin, paket turun başlamasından en az 30 gün önce yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmek kaydıyla paket tur sözleşmesini feshetme ve ödenmesi zorunlu vergi gibi yasal yükümlülükler dışındaki paket tur bedelini herhangi bir kesinti yapılmadan iade alma hakkı bulunuyor.

 

Tüketiciler, firmaların uygulamaları nedeniyle mağdur olmaları durumunda, kayıplarının tazmin edilmesi amacıyla değeri bu yıl için 15 bin 430 liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetine, değeri 15 bin 430 lira ve üzeri olan uyuşmazlıklarda ise tüketici mahkemesine başvurabiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.