• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 24 Ekim 2024 13:24

Alkan:Devletimizin Yanındayız,Terörü Lanetliyoruz

Alkan:Devletimizin Yanındayız,Terörü Lanetliyoruz

Ankara'da TUSAŞ'a düzenlenen ve biri taksici esnafı 4'ü TUSAŞ Personeli 5 vatandaşımızın Şehit olduğu hain saldırı nedeniyle Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan 'dan teröre lanet açıklaması geldi.Taşımacı esnafı olarak daima devletimizin yanındayız diyen Alkan Turizm kenti Artalya'da hain saldırılara önlem alınması noktasında kritik noktalara dikkat çekti.Alkan Antalya'da taksici ve taşımacı esnafının can güvenliği açısından Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttükleri bir projenin de son aşamaya gelindiğini duyurdu

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan Ankara'nın Kahramankazan  İlçesinde bulunan Türkiye Uzay Sanayi A.Ş üssüne düzenlenen ve 5 vatandaşın şehit olduğu hain terör saldırısını yaptığı yazılı basın açıklamasıyla lanetledi.

 Saldırıda Şehit düşen vatandaşlardan birinin taksici esnafı olmasıyla ilgili olarak taksici ve taşımacı esnafının can güvenliği tehlikede zor şartlar altında çalıştığını belirten ve esnaf olarak daima devletinin yanında olduklarını belirten Alkan Antalya özelinde de hain saldırılara karşı alınması gereken tedbirlere dikkat çekti.Paylaşımlı taşımacılık adı verilen platformların elektrikli bisiklet,scooter,motosiklet gibi araçlarının kritik kamu kurumlarının yakınlarında stratejik noktalarda ve insan sirkülasyonunun yoğun olduğu alanlarda park edilmesine vurgu yapan Alkan bu durumun sıkı denetlenmesi çağrısında bulundu.Antalya'daki taksici ve taşımacı esnafının can ve mal güvenliğiyle ilgili olarak da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalıştıkları projede sona yaklaşıldığını da belirten Alkan açıklamasını hain terör saldırılarını lanetliyoruz devletimizin yanındayız sözleriyle noktaladı.

İşte Alkan'ın basın açıklamasının tam metni

"Dün Ankara ilimizde meydana gelen TUSAŞ Terör saldırısı sonucunda biri taksi şöförü olmak üzere 5 şehidimize Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı, 19 yaralımıza da acil şifalar diliyorum. Milli Birliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu bozmaya yönelik yapılan her türlü terör eylemini lanetliyor, şiddetle kınıyor asla ve asla geri adım atmayacağımızı buradan haykırıyoruz. 
Ülkemiz geçmişte olduğu gibi bugünlerde de terör tehtidi altındadır. Terörle mücadelede Devletimiz tüm gücüyle seferber olmuş durumdadır. Biz ulaşım esnafı  olarak  terörle mücadelede devletimizin hem yanında hem de yakınındayız. Zaman zaman terör eylemlerinde veya adli vakalarda tehdit altında ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz. Can güvenliğimiz risk altında teröre karşı dimdik ayaktayız. 
Terörle mücadelede Antalya ilimiz verdiğimiz şehitler, gaziler ve geçmişte yaşanan terör eylemleri ile mağdur olmuş kentlerin başında geliyoruz. Ülkemizin dış dünyaya açılan turizm penceresi ile milyonlarca yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyoruz. Ulaşım esnafı olarak da turizm sektöründen ekmek yiyoruz. Çevre ülkelerde ve orta doğuda yaşanan savaşlar ve iç karışıklıklar neticesinde ülkemize kaçak yollardan gelen paralı askerler, suç örgütleri, uyuşturucu kartelleri ve Terör örgütü üyeleri ülkemiz ve kentimiz için tehdit olmaya devam etmektedir. 
Bu vesile ile ulaşım esnafımızın can güvenliğini sağlamak, meydana gelebilecek olayları önlemek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin BÖCEK’in de desteği ile Araç iç ve dış kameraları, panik butonları projemizde sona gelmiş bulunuyoruz. Emniyet başta olmak üzere kolluk kuvvetlerimiz ile entegre olacak şekilde tasarlanan projemiz kent güvenliğinde önemli hizmetlerde bulunacaktır. Gerekli mevzuat çalışmaları Belediyemizce tamamlandığı takdirde tüm taksilerimizde bu hizmet devreye girecektir. 
Diğer yandan geçmişte ilimizde yaşanan terör eylemlerinde bisiklet, motorsikler gibi araçların kullanıldığına hep birlikte şahit olduk. Yakın zamanda Uzaktan binlerce çağrı cihazı ve telsizin eş zamanlı patlatılmasıyla yeni bir ivme kazanan terör eylem tarzı teknoloji ile de birleştirilerek daha büyük ve sanssasyonel saldırılara da yol göstermiştir. 
Buradan şehrimizin yöneticilerine, kolluk kuvvetlerine sesleniyorum. 
Antalya ilimizde, devlet büyüklerimizin yol güzergahlarında, asker-polis servis güzergahlarımızda, kritik devlet binalarımızın çevresinde, askeri alan, diplomatik temsilcilikler, enerji santralleri, stratejik alt yapı tesisleri, havaalanı, tramvay istasyonları, toplu ulaşım noktaları, alış-veriş merkezleri, üniversite içi, yerli-yabancı turistlerimizin uğrak yerleri, şehrimizde düzenlenen ulusal ve uluslararası konferans-toplantı düzenlenen otel işletmeleri ve akla gelmeyen her yerde kontrolsüz olarak sağa sola başıboş bir şekilde park edilen, atılan, gelişigüzel konan MARTITAG’a ait elektrikli Motor, elektrikli Bisiklet ve Elektrikli Scooterlar tehlike arz etmektedir. Her türlü suç örgütü ve terör eylemlerinde kullanılmaya açık bir şekilde kullanılmaya hazır bu cihaz ve araçların, kentimizin genel güvenliğini korumak için kontrol altına alınması, tehtitden uzak yerlerde konuşlandırılması, başıboş bırakılmaması için gerekli önlemlerin alınmasını ANTALYA ŞOFÖRLER ODASI olarak hem uyarıda bulunuyor hem de sayın kent yöneticilerimizden talep ediyoruz. Antalya ilimizde meydana gelebilecek en ufak bir olay turizm başta olmak üzere tüm sektörlerimizi, vatandaşlarımızı, hepimizi olumsuz etkilecektir. 
Sözlerimi bitirirken Ankara TUSAŞ saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allahtan rahmet, milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti, Kurumları ile milleti ile güçlüdür."