• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 07 Ağustos 2020 13:53

Altında yeni formül

Altında yeni formül
Altın fiyatlarının artmasıyla birlikte alım gücü düşen vatandaşların imdadına altın konusunda yeni formüller arayan kuyumcular yetişecek.

Altın fiyatlarının artmasıyla birlikte alım gücü düşen vatandaşların imdadına altın konusunda yeni formüller arayan kuyumcular yetişecek.

 

Altın fiyatlarındaki dalgalanmanın devam edeceğini belirten Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ali Çelik, “Corona virüs salgınının neden olduğu ekonomik belirsizlik, ABD- Çin gerilimi altın fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Gram altın fiyatları 463 liranın üzerine çıktı. Çeyrek altın 780 TL’yi aştı. ABD ve Çin gerilimi, corono virüs salgınının etkisini arttırması altın fiyatlarının yükseleceğine işaret ediyor. Salgından dolayı fiyatların yükseleceğini öngörmüştük. Ancak bu seviyelere çıkacağını tahmin etmemiştik” dedi.

 

internet üzerinden yapılan altın alışverişlerinin arttığına da dikkat çeken Çelik, “Dolandırıcılık vakaları da artış gösterdi. Bizler, altın alacaklara kuyumcuları tercih etmelerini öneriyoruz. En garanti alışveriş şekli yüz yüze olan alışveriş  şeklidir. İmitasyon altın konuları tekrar gündemde. Bu konuda vatandaşların dikkatli olmasında ve fiyatı piyasanın altında olan ürünlerden uzak durmasında büyük fayda bulunuyor. Antalya’da sahte altın konusu ülke geneline göre çok düşük düzeyde. Vatandaşlarımızın altının gerçek ya da imitasyon olup – olmadığını anlaması mümkün değildir. Gerekirse odamıza gelebilirler, bizlerden yardım talep edebilirler. Oda olarak zaten bu konuda ilimizde gerekli denetimlerimizi yapıyoruz, sık sık piyasadan numune topluyoruz. İnternet üzerinden yapılan ya da başka illerde yapılan satışlarına yönelik bir denetim şansımız yok” diye konuştu.

 

Yeni formüller üzerinde çalışılıyor
Artan fiyatlar nedeniyle kuyumcuların alım gücü düşen vatandaşlar için yeni formüller üzerinde çalıştığını kaydeden Çelik, “Çeyrek altın ve gram altın fiyatları ortada. Yatırım konusunda müthiş bir talep var. Ancak insanlar yakınlarına düğünlerde ya da özel günlerde çeyrek ya da gram altın takmak konusunda zorlanıyor. Bu noktada 22 ayar altınların 14 ayara düşürülmesi gündemde olan bir gelişme. Ayrıca düğünlerde son dönemlerde trend olan gram altının da küçültülmesi gündemde. 1 gram altın yerine yarım gram altın piyasa sürülebilir” açıklamalarında bulundu.

 

Son olarak ilimizde bazı kuyumcuların korona virüs salgının nedeniyle karantina altına alınması üzerine uyarılarda bulunan Çelik, “Kuyumcularımıza girerken vatandaşlarımız mutlaka maske kullansınlar. Kuyumcularımız da maske kullanımı konusunda özen gösteriyorlar. Girişlerde müşterilerin ateşleri ölçülüyor. Vatandaşlarımız da yetkililerce belirtilen kurallara kendi sağlıkları ve toplum sağlığı açısından uymaya özen göstermeli” dedi. Veli AKOĞLU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.