6 Şubat Deprem Şehitleri İçin Dua Çağrısı

Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen büyük depremin yıldönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edilmesi çağrısında bulundu.

Esmeray, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen bu büyük depremde binlerce vatandaşımızı kaybettik. Geride kalan depremzedelerimize sabır ve güç diliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, bu acı günü unutmayarak camilere giderek veya bulundukları yerde dua etmeye davet ediyorum" dedi.

Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acının hala taze olduğunu vurgulayan Esmeray, afet bilincinin artırılması ve benzer felaketlerin yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

Antalya’da da depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için çeşitli anma programları düzenleneceği belirtilirken, toplum olarak dayanışma ruhunun canlı tutulmasının önemine vurgu yapıldı.


05.02.2025 12:34:08