ACIYI ÇEKEN BİLİR

Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Cengiz Nizam, ülkemizin üst üte gelen şehit haberleri sonrasında açtı ağzını yumdu gözünü. “Acıyı çeken bilir” diyen Nizam, “Vatan,millet,bayrak edebiyatı yapan büyüklerimizin, üst düzey bürokratlarımızın, zengin iş adamlarımızın evladı, akrabası hiç şehit oldumu?" diye sordu.

VEKİLLER MECLİSTE KARINLARINI DOYURUR

Milli Yas ilan edilmemesi nedeniyle tepkisini ortaya koyan Cengiz Nizam, sözlerine ilk olarak şehit haberlerinin nasıl verildiğine değindi. Şehit olan askerin rütbeli olması durumunda Ankara'da devlet erkanının kaçılımı ile rütbeli değil ise memleketinde askeri tören düzenlendiğini kaydeden Nizam, "Herkes gitmiş, el ayak çekilmiş. Evlat yada eş toprak altına girmiştir. Başkasına nasihat etmek teselli vermek kolay. Acıyı çeken bilir. Bu arada, Gazi Mecliste mangal partili, yöresel yemekler yapılır!  Çünkü bizim seçtiklerimiz, bizi temsil ederken çok yorulmuş acıkmışlardır.!!! Şehit ailesi mi? Onlar artık bu acıyı yüreklerine gömerek daima gururla  yaşarlar" ifadelerini kullandı.

LÜKS SİTEDEN, REZİDANSTAN ŞEHİT HABERİ DUYMADIM

Tepkisini sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile gösteren ve kendi kardeşi de şehit düşen Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Cengiz Nizam, "36 saatte 12 şehit verdik. Şehitlerime Tanrıdan rahmet, kederli ailelere sabırlar diliyorum... Bir şehit ailesi tanıdınız mı hiç? Acısını paylaşmak için, ziyaret ettiniz mi? Şehidimizin haberi eğer bir rütbeli ve lojmandaysa, evine rütbeli bir subay ve içinde doktor olan bir ambulans ile gidilir. Lojmanda oturanlar ambulansı görünce bir şehit olduğunu anlarlar. Yürekleri ağzında kendi kapıları çalınmasın diye tedirgin ve dua ederek beklerler. Kapı çalınınca, "Başınız sağ olsun" kelimesi ile feryat figan kopar... Komşular gelir evvela. Şehit ailesine doktor hemen sakinleştirici iğne yapar. Akrabalarına haber verilir. Eğer Şehit mahallede veya köydeyse haber için önce muhtar bulunur ve şehitin evine gidilir, aynı işlemler yapılır. Şehitin evine büyük bir Türk Bayrağı asılır... Bugüne kadar lüks bir sitede, rezidansta yada villa da şahit olduğum bir şehit olmadı!  Sanırım takdiri İlahi" şeklinde konuştu.

Ertesi gün şehidin uçakla alınıp tören alanına getirildiğini ve televizyonların canlı yayına geçtiğini söyleyen Başkan Nizam, "Eğer şehit, Binbaşıya da  Yarbay veya daha üst rütbeli ise ve defin Ankara'da ise devlet erkanı, parti liderleri katılır. Kalabalık çok olur.Eğer küçük bir il veya ilçede ise, duruma göre vekil ve devlet erkanı katılır. Tabiki bir tören mangası olur. Belediye taziye çadırı kurar gelenler orda ağırlanır, Kur'an okunur. Anne, baba, eş perişandır. İlaçla ayakta zorlukla duruyorlardır. Cenaze namazı kılınır, helallik alınır, şehit arabaya konur, şehitliğe gider. Giderken, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye bağırılır! Baba ayakta durmaya çalışarak, içi kan ağlayarak, Gözleri dolu dolu 'Vatan sağolsun' der" ifadelerine yer verdi.

TÖREN SONRASI BAŞLAR ASIL ACI

Şehitlerin defin ve Kur'an merasimi bitince herkes baş sağlığı dileyerek ayrıldığını kaydeden Cengiz Nizam şöyle devam etti: "İşte asıl acı o an başlar. Herkes gitmiş, el ayak çekilmiş. Evlat yada eş toprak altına girmiştir. Başkasına nasihat etmek teselli vermek kolay. Acıyı çeken bilir. Kimi evladının eşyalarını koklayarak, odasına koyar, her gün, her sabah bakmak için. Kimi kendisine hediye edilen bayrak ve Kur'an'ı baş köşede saklar. Arada bir şehidin, asker arkadaşları ziyarete gelir. Şehirde ise ve orda Şehit ve Gazi Derneği varsa, o aile ile ilgilenir çünkü acıyı çeken bilir."

HİÇ ONLARIN EVLADI ŞEHİT OLDU MU?

Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Cengiz Nizam son olarak şunları söyledi: "Almus köyündeki gibi garibansa, Şehit evladının haklarından faydalanabilirse, şükür eder...Akşam televizyonarda her konuda uzman herbokologlar, 40 yıldır bitmeyen terörün, nasıl biteceğini tartışırlar. MSB ise, Şehitlerin intikamının alındığını bildirir. Hemde fazlasıyla. Merak ettiğim başta her fırsatta vatan, millet, bayrak edebiyatı yapan büyüklerimizin, üst düzey bürokratlarımızın, zengin İş adamlarımızın evladı, akrabası hiç şehit oldu mu?"

DERTLERİ MAKAM, MEVKİ, YANDAŞ KAYIRMA MI?

"Yoksa şehitlik sadece toplumun yönetilen kesimine yazılmış bir yazgı mı?" diye soran Cengiz Nizan, "Eğer seçtiğimiz büyüklerimizin derdi gerçekten vatan milletse!! Biz onların yerine de ölelim. Onların çocuklarına da, bizlerin evlatlarına da birşey olmasın. Yok, dertleri makam, mevki, yandaş kayırması ise, o zaman biraz da onlar ölsün ki artık memlekette evlatlarımız da kurtulsun !! Tüm Şehit ve Gazi Aileleri, daima öz ailemdir. Tüm Sehit ve Gazi ailelerine en kalbi duygularımla, sevgi ve saygılarımı sunuyor, sağlıklı ömürler diliyorum. Bu ülkede evlatlarımız, bir bedevi Arap kadar bile değer görmeyip, Milli Yas ilan edilmeyip, ülkesi ve milleti için can verse de, daima bizlerin yüreğinde yaşayacaklardır" şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

 


26.12.2023 11:22:38