'Açlıktan insanlar ölüyor'

Antalya Kültür Memur Sen İl Temsilcisi Esat Esmeray, Filistin'de yaşanan insanlık dramına ve özellikle Gazze'de artan şiddet olaylarına duyarlılıklarını dile getirerek, İslam coğrafyasına seslendi.

Esmeray, Filistin'deki zor durumda olan kardeşlerimizin yaşadığı acılara dikkat çekti ve uluslararası toplumu, özellikle Arap liderlerini, sessizliği bozmaya çağırdı.

Antalya Kültür Memur Sen İl Temsilcisi Esat Esmeray, "Kardeşlerimiz Filistin'de, özellikle de Gazze'de yaşanan insanlık dramını göz ardı edemeyiz. Çocuklar, bebekler, kadınlar, yaşlılar masumca katlediliyor. Bu zulme sessiz kalmak, vicdanlarımızı sarsan bu acılara kayıtsız kalmak demektir. Türk ve İslam coğrafyasının bir parçası olarak, bizler de bu acıları hissediyor ve karşı çıkıyoruz" dedi.

Esmeray, Gazze'deki olayların İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından etkili bir şekilde ele alınmamasına da vurgu yaptı.

Esmeray, "İİT'nin, Filistin'deki zulme karşı somut adımlar atmaması ve liderlerin sessizliği, vicdanları yaralayan bir durumdur. Arap liderleri, Filistin'deki kardeşlerimizin çığlıklarını duymalı ve üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Petrol ambargosu uygulamak yerine, zulme karşı durmalıdırlar" şeklinde konuştu.

Esmeray, küçük de olsa bir yağmur tanesi olma çabası içinde olduklarını ve bu konuda duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Esat Esmeray, bu açıklama ile Filistin'deki kardeşlerine destek vermek ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırmak istediklerini ifade etti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


25.01.2024 10:51:21