Aday Kasım’da açıklanabilir

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kasım ayında ilçe belediye başkan adaylarının da Aralık ayında açıklanabileceğini söyledi.

 Çetin, Büyükşehir Belediyesi için adı geçen 4 isimden ikisinin zaten aday olmayacağı yönünde açıklama yaptığına işaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ‘kazanacak aday’ noktasında Genel Merkezin ince eleyip sık dokuduğunu dile getiren Ali Çetin, Genel Merkez bazında anket çalışmaları yapıldığını ve 4 ismin ön plana çıktığını söyledi. Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Milletvekili Mustafa Köse’nin isimlerinin anketten çıktığına işaret eden AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Mevlüt Çavuşoğlu ile Mustafa Köse’nin aday olmayacağı yönünde beyanlarının olduğunu kaydetti.

İKİ İSİMDEN BİRİSİ ADAY OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkan adayının iki isimden birisinin olmasını beklediklerinin altını çizen Çetin, “Tabi ittifak olarak seçimlere girildiği için Genel Merkezler bazında görüşmeler yapılıyor. Hangi ilçede hangi partinin adayının çıkacağı noktasında çalışmalar sürüyor. Büyükşehir için dediğimiz gibi iki isim ön plana çıkıyor. İki isimden birisi olacak” dedi.

TÜTÜNCÜ KEPEZ’DE KALIR MI?

Çeşitli seçeneklerin sürekli gündemde olduğuna işaret eden Çetin, Genel Merkezin kararı doğrultusunda Kepez’de Hakan Tütüncü ile devam edilebileceğini ancak 3 dönem kuralı bulunduğunu, kuralın esnetilip esnetilemeyeceği ile ilgili konuların konuşulması gerektiğini kaydetti. Genel Merkezin kazanacak aday noktasında çalışmalar yaptığının altını bir kez daha çizen Çetin, “Kazanacak aday Hakan Tütüncü ise Hakan Tütüncü aday olur. Kazanacak aday Menderes Türel ise Menderes Türel aday olur” ifadelerini kullandı.

HEDEF: EN FAZLA BELEDİYEYİ ALMAK

AK Parti ve MHP ile ilçe belediye başkan adayları noktasında görüşmelerin sürdüğünü aktaran AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, ittifak olarak 19 ilçe Büyükşehir Belediyesi’ni almaya talip olduklarını söyledi. Çetin, hedeflerinin bugüne kadar Antalya’daki en fazla belediyeyi alabilmek olduğunun altını çizdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in hizmet etmekten uzak olduğunu dile getiren Çetin, “Mart 2024 seçimlerinde halkın teveccühü ile birlikte Antalya yeniden hizmet alacağı günlere kavuşacak. 5 Yıl Antalya çok şey kaybetti ve kaybettiklerini kazanma zamanı yaklaşıyor” dedi.

ENGELLENİYORUZ BAHANESİNE SIĞINIYORLAR

11 Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden alma noktasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok hassas olduğunu aktaran Ali Çetin, “Hatırlanacağı gibi CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı toplanıp bir metin hazırlıyor ve altına hepsi imza atıyordu. Bizler de 11 Büyükşehir Belediyesi il başkanları olarak her ay toplanarak bazı kararlar alıyor ve altına imza atıyorduk. Bugüne kadar sürekli olarak engellendiklerini söylediler ama bakıldığında yüzde 95 oranında bir çoğunlukla maddeler meclisten oybirliği ile geçmiş. Bu nasıl engelleme o zaman?” diye sordu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


25.10.2023 12:32:46