Adaylar hangi partiden olacak?

2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde CHP – İYİ Parti ittifakı dağılırken AK Parti – MHP ittifakı devam ediyor. Merak edilen ise AK Parti – MHP ittifakında hangi ilcede hangi partinin adayı ile seçimlere girileceği.

Önümüzdeki yerel seçimlerde de geçmişte olduğu gibi bir yol izlenmesi gündemde. Yani geçmişte MHP’li belediyeler neresi ise yine oralardan MHP’nin adayı ile girilmesi gündemde. 2019 seçimlerinde de benzer bir konu gündeme gelirken Serik konusunda bir belirsizlik yaşanmış ve AK Parti’nin adayı olarak Enver Aputkan ile seçimlere girilmiş ve kazanılmıştı.

Bu kez Serik’in adayının MHP’den olmasına kesin gözüyle bakılırken Korkuteli Alanya ve Kemer’de adaylıkların MHP’ye bırakılması konuşuluyor.

Yine 2019 yerel seçimlerinde adayın MHP’den olacağı konuşulurken bir kez daha Halil Şahin AK Parti’nin adayı olarak çıkmış ve seçimleri almıştı. 2024 Mart ayındaki seçimlerde Aksu’nun MHP’ye bırakılmasının gündemde olduğu konuşuluyor.

En fazla merak edilen konu olan Büyükşehir Belediye Başkan adayının hangi partiden olacağı konusunun de Genel Merkez görüşmeleri neticesinde netlik kazandığı ve seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti’den olmasının kesinleştiği dile getiriliyor.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK


25.09.2023 10:29:11