Avrupa genelinde olduğu gibi Almanyada da klasik seyahat acenteleri küçülüp peş peşe kapanırken, online (Çevrrimiçi) seyahat acentelerinin satışları artıyor.
Merkezi Almanyada olan İnternetten Satış Yapan Seyahat Acenteleri Birliğinin (VIR) online satışlar ve bu satışlarda ülkelerin payı ile ilgili yaptığı araştırmaya göre internet üzerinden satışlarda Türkiyenin payı yüksek.
Türkiye internette İspanya ve Yunanistanın önünde
Araştırma sonuçlarını Almanyada yayınlanan Fvw Dergisinin Editörü Klaus Hildebranda değerlendiren İnternet Seyahat Satışları Birliğinin (VIR) Yönetim Kurulu Üyesi Buller, internetten satışların destinasyonlara göre dağılımında Türkiye'nin dijital kanalların toplam satışları içinde analog kanallardan daha yüksek bir paya sahip iken İspanya ve Yunanistan satılarında klasik acentelerin önde olduğunu söyledi.
OTAlar 2019u yakaladı
VIR araştırmasına göre, Online Seyahat Acentelerinde (OTA) özellikle yaz aylarında yapılan rezervasyonlar daha hızlı artıyor ve bu alanda faaliyet gösterenler hızlı büyüyor. Klasik seyahat acentelerinin satışları hâlâ 2019 yılını gerişindeyken internet satışı yapan acentelerin satışları 2019'u yakaladı.
VIR araştırmasına göre, "Çevrimiçi seyahat acentelerindeki artış eğilimi yaz sezonu boyunca devam ediyor. Satışlar Haziran yüzde 46, Temmuzda yüzde 47 yükseldi. Ağustos ayı satışları Mayısa göre yüzde 65'in üzerinde arttı. Eylül ayı artışı yüzde 33.
Müşteri dijital kanallara alıştı
Üyelerinin verileri baz alınarak yapılan araştırma sonuçlarını değerlendiren VIR Yönetim Kurulu Üyesi Michael Buller, Ekim ayı rezervasyonlarında çevrimiçi seyahat acenteleri için rakamların pandemi öncesi 2019 yılına göre yüzde 72 daha yüksek olacağını söylüyor. Buller, internet üzerinden satışların destinasyonlara, bireysel ve ailelere göre değiştiğini belirterek, "Müşteriler dijital kanallara alıştı diyor.
VIRin araştırma sonuçlarını değerlendirme pazar araştırmacısı Travel Data + Analytics'in (TDA) da yapan "Tatilciler 2022'de rezervasyonları için dijital kanalları giderek daha fazla kullanacak" diyor ve ekliyor: Örneğin, Mayıs ayında, çevrimiçi seyahat acentelerinin cirosu Mayıs 2019 itibariyle yüzde 53 arttı. Yaz sezonu satışlarında dijital sağlayıcılar,rezervasyonlarda yüzde 51'lik bir artış kaydetti.
07.07.2022 10:07:00