Altin Portakallar Bu Akşam Sahiplerini Buluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 57. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde heyecan bu akşam sona eriyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 57. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde heyecan bu akşam sona eriyor. Ulusal ve Uluslararası Yarışmalar’ınkazananlarının açıklanacağı Kapanış ve Ödül Töreni’ni Şevval Sam ve Yekta Kopan sunacak. Tören, Habertürk ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

Dün akşam izleyicilerle buluşan Fikret Reyhan’ın “Çatlak” ve Derviş Zaim’in gerçek bir hikâyeden uyarladığı “Flaşbellek” ile Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın gösterimleri tamamlandı. “Çatlak” filminin söyleşisi bugün11.00’da,“Flaşbellek” filminin söyleşisi ise 12.30’da film ekiplerinin katılımıyla Basın Merkezi’nde gerçekleşecek.

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması ise“Binbir Gece Masalları”, “Cengiz”,“Kara Kutu”, “Kırk Mum”, “Sarı, Siyam, Kanocular ve Ev Sahibi” ve “Sürgünde Bir Yıl” filmlerinin gösterimleri ve sonrasında yapılan söyleşileri ile sona erdi.

Ahmet Mümtaz Taylan: Gayret, aşk ve sevgiyle yapılmış bir iş Gelincik!

Orçun Benli’nin 90’lı yılların siyasi atmosferinde ve faili meçhullerin gölgesinde gelişen psikolojik gerilim türündeki filmi “Gelincik”filminin söyleşisi yönetmen Orçun Benli, oyuncular Ahmet Mümtaz Taylan, Kaan Yıldırım, Hande Doğandemir ve Nilperi Şahinkaya,yapımcılar Bulut Reyhanoğlu ve Yusuf Ziya Benli ile senarist Şükrü Üçpınar‘ın katılımıyla gerçekleşti. Orçun Benli,  Gelincik’in uzun zamandır yapmak istedikleri bir iş olduğunun altını çizerken, Ahmet Mümtaz Taylan; “Mütevazi koşullarda çekilmiş, gayret, aşk ve sevgiyle yapılmış bir iş Gelincik. Ben çok mutluyum bu işi yaptığım için, murad ettiğinizle bitirdiğiniz birbirini karşılayamayabiliyor bazen ama bu filmde karşıladı. Oynarken derinden hissetiğim şey Karadayı’nın yüzleşme problemi olmasıydı. Rolü benim için çekici kılan da bu oldu” dedi.

Filmin diğer başrol oyuncusu Kaan Yıldırım ise role hazırlanma sürecini şöyle anlattı:  “Karakterim Ayhan’ın vicdan yolculuğu ve iç hesaplaşmasının bambaşka bir yere evrilmesi beni çeken taraf oldu. Uzun zamandır okumadığım tatta bir senaryoydu. Ayhan, psikolojisi zor bir roldü. Daha çok düşünerek hazırlandım. Onun dünyasını, yaşadıklarını, o dönemin şartlarını düşündüm.”

Nilperi Şahinkaya rolünün psikolojik tarafıyla ilgilendiğini ve hikâyenin bir parçası olmaktan duyduğu mutluluğu izleyicilerle paylaştı. Hikâyenin cesareti ve farklılığının dikkatini çektiğini söyleyen Hande Doğandemir; “Gelincik’in zor ve sert bir film olduğunu düşünüyorum. Burada izlenmiş ve tartışılıyor olmasını da kıymetli buluyorum” dedi.

Janset Paçal: İstanbul’un sesi olmaya çalıştım!

Altın Portakal’da günün ikinci söyleşisi ise; ABD’den Türkiye’ye dönen bir adamın aile yadigârı evini kurtarma mücadelesini anlatan Tankut Kılınç imzalı “Dersaadet Apartmanı” filminin ekibiyle gerçekleşti.Söyleşiye; yönetmen Tankut Kılınç, oyuncu Hüsnü Hüseyin Karşın, Janset Paçal ve Gürsel Akay ile  yapımcı Selda Oknas Tanbay katıldı.

Yönetmen ve senarist Tankut Kılınç,2008 yılından beri üzerinde çalıştığı film için;“Şehrin sesini duyurmaya çalıştık ekip olarak. Karakterlerin insan olduğu bir dram değil bu film. Çatışmalar insanlar arası değil. Şehirle ana karakter arasındaki ilişkiyi anlatmak istedim” dedi.

Aynı zamanda mimar olduğunu söyleyen başrol oyuncusu Hüsnü Hüseyin Karşın; “Yaşadığım kent ve çevre beni herkesten daha çok ilgilendiren bir konu. Filmde İstanbul’daki hızlı değişim sürecinde insanların bire bir yaşadığı sorunları dile getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Filmde İstanbul’un sesi olarak karşımıza çıkan Janset Paçal; “Yaşadığı bütün tahribata, insanların şuursuzluğuna,oraya buraya kazma vurmasına karşın ayakta duran ve 2000 küsur yıldır kendini küllerinden doğarak var eden güzel bir şehrin sesi olmaya çalıştım” diye açıkladı rolünü.

Altın Portakallı Filmler seçkisi 30 Kasım’a dek sürecek

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin çevrimiçi sinema platform MUBI ile bu yıla özel işbirliği; Altın Portakallı Filmler seçkisi, büyük usta Lütfi Ömer Akad’ın “Düğün” ve Yavuz Özkan imzalı “Maden” filmiyle sürüyor.

MUBI’de 17 Ekim’de Atıf Yılmaz’ın yönettiği “Aaahh Belinda”, 21 Ekim’de Uğur Yücel imzalı “Yazı Tura”, 25 Ekim’de Ben Hopkins’in “Pazar: Bir Ticaret Masalı” ve 31 Ekim’den itibaren de Tolga Karaçelik’in “Sarmaşık” filmlerinin gösterimleri başlayacak ve filmler bir ay süreyle izlenebilecek.

30 Kasım’a kadar sürecek gösterimler için MUBI, abonesi olmayan sinemaseverlere özel olarak mubi.com/antalyaadresi üzerinden yapılacak aboneliklere 30 gün ücretsiz deneme süresi hediye ediyor. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 57.Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin İdari Direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu, sanat yönetmenliğini Başak Emre üstleniyor.

 

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali

3 – 10 Ekim 2020

antalyaff.com/tr

Basın İlişkileri

Merve Genç                      merve.genc@antalyaff.com

Cansu Uzun Gün             cansu.uzun@antalyaff.com

facebook.com/antalyaff

twitter.com/antalyaff

instagram.com/antalyaff

youtube.com/antalyaff


10.10.2020 12:05:00