Altındaki yükseliş sürüyor

Altın üst üste yeni rekorlar kırmaya devam ederken güvenli liman olma özelliğini sürdürüyor. Yatırımcılar altına yönlenirken  kuyumcu Varol Astarcıoğlu, yatırımcılara bazı tavsiyelerde bulundu.

Altının genellikle ekonomik belirsizlikler veya dalgalanmalarda "güvenli liman" olarak görüldüğünü söyleyen Abtarcıoğlu, "Bu nedenle altına yatırım yapmak, birçok yatırımcı için risklerden korunma veya portföy çeşitlendirmesi açısından önemlidir. Ancak altın alarak yatırım yapmak isteyenlerin gözönünde bulundurması gereken bazı önemli detaylar var" dedi.

KISA VADELİ YATIRIM DEĞİL

Altının kısa vadeli yatırım aracı olmadığının altını çizen Kazıl Özalp Caddesi'nde Kuyumcular Çarşısı'nda hizmet veren Varol Astarcıoğlu, "Altın yatırımı yaparken amacınızı belirlemek önemlidir. Kısa vadeli kazanç sağlama, enflasyon riskine karşı korunma veya uzun vadeli birikim amacıyla mı yatırım yapmak istediğinize karar vermelisiniz.Altın fiyatları, küresel ekonomik durum, enflasyon, döviz kurları gibi faktörlerden etkilenir. Piyasa takibi yaparak ve temel analiz yaparak altın fiyatlarının ne yönde seyredebileceğini öngörmeye çalışmalısınız" ifadelerini kullandı.

ALTIN FONLARI DA VAR

Varol Astarcıoğlu, "Altına yatırım yaparken fiziki altın alımı yani külçe, ziynet ve benzeri yapabileceğiniz gibi altın fonları, borsa yatırım fonları gibi araçları da tercih edebilirsiniz. Hangi yatırım türünün sizin için daha uygun olduğunu değerlendirmelisiniz. Her yatırım gibi altın da risk taşır. Fiyat dalgalanmaları, likidite riski ve depolama maliyetleri gibi unsurları göz önünde bulundurarak risklerinizi yönetmelisiniz" şeklinde konuştu.

RİSKİ AZALTABİLİRSİNİZ

"Tüm yatırımınızı sadece altına bağlamak yerine, portföyünüzü çeşitlendirmek önemlidir. Farklı varlık sınıflarına da yatırım yaparak riski dağıtmalısınız" diyen Astarcıoğlu şunları söyledi: "Eğer yatırım yapma konusunda deneyiminiz yoksa veya daha fazla bilgi almak istiyorsanız, finansal danışmanlardan veya yatırım uzmanlarından destek alabilirsiniz. Altına yatırım yapmadan önce kendi finansal durumunuzu, hedeflerinizi ve risk toleransınızı değerlendirmek önemlidir. Ayrıca piyasa koşullarını takip etmek ve güncel gelişmeleri izlemek yatırım kararınızı şekillendirmede yardımcı olabilir."

Haber: Yalçın KÜÇÜK


04.12.2023 12:41:53