ALTINDAN TARİH ÇIKTI

Antalya’nın tarihi dokusuyla bilinen Balbey Mahallesi’nde, mahalle sakinleri kendi evlerini yenileyerek güzelleştirme hareketine öncülük ediyor.

KENDİN BOYA KENDİN GÜZELLEŞTİR

Kaleiçi’nden sonra surların dışında kurulan ilk Türk mahallelerinden biri olan Balbey Mahallesi’nde başlatılan “Kendi Evini Kendin Boya ve Güzelleştir” kampanyası, mahalleye yeni bir soluk kazandırdı. Kampanyanın öncülerinden olan, 5 kuşaktır Balbeyli olan Gülderen Tankuş ve Büyükşehir Belediyesi doktorlarından aynı zamanda mahallemizin sevilen doktoru Mehmet Ali Kaya, örnek bir çalışma sergileyerek evlerini yeniledi.

ALTINDAN TAŞ EV ÇIKTI

İnce dış sıvasını kazıyarak ortaya çıkardıkları muhteşem taş ev, özel derzlerle taşların arasını doldurarak ve ahşap pencereleri, panjurları ile kapıları yağlı boyalarla boyayarak mahallede güzel bir esere imza attılar. Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, kampanyaya tüm ev sahiplerinin ve komşularının katılmaları çağrısında bulundu. Uyaroğlu,  kampanyanın, mahalledeki tarihi ve kültürel dokunun korunması ve güzelleştirilmesi adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK


29.05.2024 11:36:01