Anketler havada uçuşuyor

Her seçim döneminde olduğu gibi 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde de çeşitli anket firmaları ya da sosyal medya hesapları üzerinden anketler yapılıyor. Her anketin sonucu farklılıklar gösteriyor.

ANKETLERİN ETKİSİ TARTIŞILIYOR

Aday belirlemede etkisi olacağı düşüncesi ile siyasi partiler tarafından da anket çalışması yapılırken bu çalışma sonucu aday belirlemede belli bir etkene sahip oluyor. Bazı siyasi partiler temayül, milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarına sormak dışında çeşitli anketler de yaptırıyor. Ancak siyasi partiler tarafından yapılmayan anketler ve sonuçları da adeta havada uçuşuyor. Hemen herkes anket yapar hale gelmiş durumda.

KİŞİYE ÖZÇEL ANKET Mİ YAPILIYOR?

Antalya'da da siyasi partilerin bazılarında henüz aday adaylık süreci devam ederken anketlerin ardı arkası kesilmiyor.  Anketler, seçim sürecindeki siyasi eğilimleri göstermesi bakımından oldukça dikkat çekiyor. Ancak, anket sonuçlarının ne kadar güvenilir olduğu ve gerçek seçim sonuçlarına ne kadar yansıdığı konusunda tartışmalar devam ediyor. Bazı adayların ise kendilerini önde göstermek için şahsa özel anket çalışması yaptırdığı da ileri sürülüyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


05.12.2023 12:07:58