Antalya’da savaş korkusu!

Suriye savaşı ve ardından Rusya – Ukrayna savaşı ile savaştan kaçan siviller Türkiye’ye gelirken Antalya yoğun göç alan noktalardan birisi haline gelmişti. Özellikle Rusya – Ukrayna savaşı sonrasında savaştan kaçanlar nedeniyle konut satış ve kiralık fiyatlarında ciddi oranda yükseliş meydana gelmişti. İsrail – Filistin savaşı sonrasında Antalya’da benzer bir endişe yeniden yaşanmaya başlandı.

Savaştan kaçan sivillerin Türkiye’ye gelmesi durumunda, Antalya gibi sığınmacılara ev sahipliği yapmış şehirlerde konut talebinde bir artış yaşanabilir. Bu, kiralık ve satılık konut fiyatlarının yükselmesine neden olabilir. Antalya’da yaşayan bazı vatandaşlar, özellikle kira fiyatlarının artabileceğinden ve uygun konut bulmanın zorlaşabileceğinden endişe ediyor.

Antalya’da yaşayan bazı vatandaşlar, savaştan kaçan sivillerin yardım edilmesi gerektiğini vurgularken, konut fiyatlarının yükselmesi ve uygun konut bulma zorluğundan endişe duyanlar da bulunuyor. Savaşın etkisiyle gelen sığınmacıların ülkeye nasıl entegre edileceği ve bu sürecin nasıl yönetileceği konusundaki endişeler de dile getiriliyor.

Antalya’da yaşam standartlarının yükseldiğini söyleyen Hamdi Yıldız isimli vatandaş, “37 senedir Antalya’da yaşıyorum ve emekliyim. Emekli olduğumuz için de sahile yakın olsun istedik ve Konyaaltı tarafında oturuyoruz. Mülk sahipleri için belki savaştan kaçanlar bir fırsat olarak değerlendirilse de bunu Antalya genelinde yükseliş olarak görmek gerekiyor. Yani diğer insanları da düşünmeliyiz. İnsanların Antalya’da yaşaması daha da zorlaşacak” dedi.

Filiz Akdere isimli vatandaş ise “Artık geçinemiyoruz. Antalya’da yaşamak zorlaştı. Şayet Rusya – Ukrayna savaşı gibi olacak ise ve fiyatlar yine yükselecek ise ne yazık ki çok sevsem de Antalya’dan ayrılmak zorunda kalacağım” ifadesini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


10.10.2023 14:16:27