Antalya'nın alabalık işletmeleri değerlendirildi

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından “Antalya ili alabalık işletmelerinin mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri” konulu panel düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından “Antalya ili alabalık işletmelerinin mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri” konulu panel düzenlendi. 

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akhan yaparken, konuşmacı olarak Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale Korun, Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Gürsel Coşkun, Antalya İç Su Balıkları Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Şükrü Toklu katıldı. Konuşmacıların yanı sıra öğretim üyeleri ve  öğrencilerin de katıldığı panele alabalık işletmecileri de ilgi gösterdi.

786 BİN TON BALIK ÜRETİMİ YAPILDI

Panelin açılış konuşmasını yapan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale Korun, “Dengeli ve sağlıklı beslenmenin bilincinde olan toplumlar hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanmasında su ürünlerinden yüksek oranda yararlanmaktadırlar. 2020 yılı verilerine göre ülkemizde toplam 786 bin ton balık üretimi yapılmış olup bunun 421 bin tonu yetiştiricilik yolu ile elde edilmiştir. Alabalık, levrek balığından sonra en fazla üretimi yapılan balık türü olup Antalya'da birçok işletmemiz üretimlerine devam etmektedir.” diye konuştu. Panelde konunun uzmanları, yetkililer ve işletmecilerle birlikte Antalya’daki alabalık işletmelerinin mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğunu vurgulayan Dekan Korun, “Düzenlediğimiz panelin sektörün sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri konusunda büyük bir fayda sağlayacağını umuyorum. Panel konuşmacıları başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Antalya ili alabalık işletmecilerinin de soruları, görüşleri ve değerlendirmeleri ile interaktif bir ortamda gerçekleşen panel sonunda konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.


26.02.2022 14:16:00