Antalya’nın kaybı yok

Antalya Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar, Matbaacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özcan Sucu, Yunanistan'a kayan turistlerin Antalya turizmini olumsuz etkilemediğini belirtti. Sucu, Antalya'nın kendine has bir yapıya sahip olduğunu ve turistlerin bu eşsiz destinasyonu tercih etmeye devam ettiğini vurguladı.

KAYIP DAHA ZİYADE EGE BÖLGESİNDE

Başkan Sucu, Yunanistan'a yönelen turistlerin Antalya'dan ziyade Ege Bölgesi veya İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden olduğunu ifade etti. Antalya'nın turizmdeki güçlü konumunu koruduğunu belirten Sucu, "Her ne kadar Türkiye genelinde konaklama ücretleri artsa da, Antalya'da otel doluluk oranları minimum yüzde 70 seviyesinde," dedi.

ANTALYA4NIN KENDİNE HAS YAPISI

Özcan Sucu, Antalya'nın turizmdeki başarısının arkasında yatan faktörleri de değerlendirdi. Antalya'nın, tarihî ve doğal güzellikleri, kaliteli hizmet anlayışı ve zengin turistik olanaklarıyla turistler için cazip bir destinasyon olduğunu söyledi. Sucu, Antalya'nın hem yerli hem de yabancı turistler için her zaman popüler bir tatil noktası olmayı başardığını belirtti.

DOLULUK ORANLARI YÜKSEK

Başkan Sucu, Antalya'daki otel doluluk oranlarının yüksek olmasının, bölgenin turizm potansiyelini ve cazibesini gösterdiğini vurguladı. "Antalya'da doluluk oranları minimum yüzde 70'ler seviyesinde. Bu, bölgemizin turizmdeki gücünü ve turistlerin Antalya'yı tercih ettiğini gösteriyor" dedi. Sucu, Antalya'nın bu başarısının, bölgedeki turizm işletmelerinin kaliteli hizmet anlayışı ve misafirperverliği sayesinde mümkün olduğunu ifade etti.

GELECEK BEKLENTİLERİ

Antalya turizminin gelecekte de bu güçlü konumunu koruyacağını belirten Özcan Sucu, bölgedeki turizm işletmelerinin yenilikçi yaklaşımlar ve kaliteli hizmet anlayışıyla turistlerin gözdesi olmaya devam edeceğini söyledi. Sucu, Antalya'nın turizmdeki başarısını sürdüreceğine olan inancını dile getirerek, "Antalya, her zaman turistlerin ilk tercihleri arasında yer alacak bir destinasyon olmaya devam edecektir" dedi.

Yalçın KÜÇÜK


31.07.2024 11:11:11