Bakımsızlıktan çürüyen merdiven

Tramvayın son durağı olan Fatih durağındaki yürüyen merdiven bakımsızlığı nedeniyle vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Durağın üst geçidindeki merdivenler ve asansörler çalışmıyor. Vatandaş üst geçitte yürürken hayati tehlike yaşıyor

Tramvayın son durağı olan Fatih durağındaki yürüyen merdiven bakımsızlığı nedeniyle vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Durağın üst geçidindeki merdivenler ve asansörler çalışmıyor. Yağmur nedeniyle geçidin üst ve alt katmanları zarar görmüş durumda. Vatandaşlar bir an önce gerekli düzenlemelerin ve iyileştirilmelerin yapılmasını istiyor.

Fatih mahallesinde bulunan vatandaşlar tramvay durağının üst geçidinden şikayetçiler. 6 tane merdiveni bulunan üst geçidin sadece 5 merdiveni çalışır durumda. Hüseyin Aldemir (73), yaş durumundan dolayı fazla yürüyemediğini, merdiven çıkarken çok fazla yorulduğuna dikkat çekti. Ecenur Parlak ise, aşınmalardan dolayı geçidin çökme ihtimalinden korktuğunu dile getirerek yetkililerden bir an önce üst geçidi yenilemesini, gerekli tadilatları yapmasını talep etti.

EN ESKİ, EN BAKIMSIZI

Antalya’nın ilk tramvay hattı olan T1 vatandaşları Fatih’ten Havalimanına ya da Expo’ya kadar götürüyor. Fatih’te oturan vatandaşlar en kolay ulaşım aracının tramvay olduğunu ifade ederek otobüsten ziyade tramvay hattını tercih ettiklerini söyledi. Gencinden yaşlısına günde binlerce vatandaş Fatih’e gidiyor. Bazı vatandaşların evleri oradayken bazı vatandaşlar hayvanat bahçesini görmek istiyor. Tüm Antalyalıyı üst geçidin bakımsızlığı rahatsız ediyor.

‘DİKKAT ETMESEK ELLERİ KESİLECEK’

Yağmur suyundan kaynaklı üst geçidin alt tabanındaki demir ve üst tabanındaki parkeler aşınmış ve yerlerinden çıkmış durumda. Altı merdiveni bulunan üst geçidin sadece bir merdiveni çalışıyor. Merdivenlerle birlikte üst geçitteki asansörlerde çalışmayarak özellikle yaşlı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Vatandaşların ellerini koyarak bazen dengelerini sağladıkları siyah lastik güneş ışığından yıpranmış halde. Yine merdivenin kenarlarında olan camlar kırık olduğundan dolayı küçük yaştaki çocukların ellerini uzattığını söyleyen anneler, ‘dikkat etmesek elleri kesilecek en azından yeni camlar taksa yetkililer’ dedi.

‘HER YERİ DÖKÜLÜYOR’

Merdivenin çalışmadığını gören Hüseyin Aldemir (73), asansöre doğru yürüyerek düğmeye bastı ama asansöründe gelmediğini görünce mecburen çalışmayan merdiveni çıkmak ve inmek zorunda kaldı. Yaşından dolayı fazla yürüyemediğini, özellikle merdiven çıkamadığını ifade eden Hüseyin Aldemir, ‘’diğer tramvay üst geçitlerini bilmiyorum ama fatihteki sık sık böyle arızalanıyor. Bazen evden çıkıp bir yere gidesim gelmiyor bu yüzden çünkü merdivenleri çıkarken ayaklarım çok ağrıyor. Bugün şansımı deneyeyim belki asansör çalışıyordur dedim ama o da çalışmıyor. Üst geçidin her yeri dökülüyor zaten’’ dedi.

‘SESİMİZ DUYULSUN’

Fatih’in tramvayın son durağı olduğu için yetkililerin önem göstermediğini ifade ederek gazetemize düşüncelerini aktaran Ecenur Parlak (31), ‘’Buraya turist gelmiyor. Gelen turist ancak hayvanat bahçesine gelir onlarda zaten kendi araçlarıyla geliyorlar. Fatih’i kendi vatandaşından başka kimse görmediği için yetkililer burayı pek umursamıyor diye düşünüyorum. Turistlerin gezdikleri yerlere, şehir merkezine bakın Antalya’yı daha güzel göstermek için ne paralar harcanıyor. Bizim seçtiğimiz, vergisini verdiğimiz ülke bize hizmet etmiyor. Üst geçidin halini sizler görüyorsunuz. Cam desen kırık, merdiveni, asansörü çalışmıyor, yanda el dayadığımız bantları artık çürümüş, aşınmış sıcaktan. En önemlisi de yağmur suyunun verdiği zarar. Ben bile bazen üstünde yürürken korkuyorum alttaki demiri bir garip hale gelmiş. Umarım haberler biraz işe yararda bizimde sesimiz duyulur’’ serzenişinde bulundu.

Ayşem SİCİM


25.10.2022 16:49:51