Başkan dondurma dağıttı

Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, yaz Kuran Kurslarına katılım sağlayan çocuklara dondurma, meyve suyu ve gofret dağıttı. 

Esat Esmeray, "İnsanoğlu bir tohum misalidir. İyilik ve kötülük tercih senin!" diyerek, iyilik yapmanın ve başkalarına yardım etmenin önemine vurgu yaptı. Esmeray, "İnanarak yürüdüğün yolda, hesapsız dokunarak kazandığın her gönülde, samimi edilen her dua'da veya beddua'da yer almak elinde yani tercih senin. Yol da sen, yolcu da sen. Dünyamız farklı ve çok farklı insanların yaşam alanıdır. Kimileri kalbi, gönlü, yüreğiyle, aklıyla yol alır ve eser bırakır gönülde güzel bir imza olur. Kimileri ise vicdanlarına kilit vurmuşlardır. Kötülüğü sanat haline getirenlerimiz var. Menfaat, makam, mevki, ün, şöhret çıkar üzerine kurulan yol var," ifadelerini kullandı.
Esmeray, konuşmasında iyilik ve kötülüğün insanın tercihlerine bağlı olduğunu vurgulayarak, "Ey fani, ey ölümlü dünya, herkese yeter aklını kullan. Bölme, parçalama, kanma. Kötülüğün anası kimdir biliyor musunuz? Hırs ve kibir. Sırf kendi tutkuları için başkaları yok olmuş, ezilmiş, bitmiş umurlarında değil. Neden mi? Hırs ve kibir onları kötülük yoluna sevk ediyor. Mesela birilerine el uzatmak, yanında olmak, sorun ve sıkıntısına çare olmak, merhem olmak en güzeli. Çıkar gözetmeden mazlumun, yetimin, öksüzün, depremzedenin kısacası iyilik, yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma adına gayret edilse bu güzellikler paylaşılsa dünyamız ne güzel olur. Kimseyi kırma, incitme, hor görme vs. Bu hayat kısa, en iyisi gönülde güzel bir iz bırakmak adına gayret et," dedi.
Esmeray, iyilik ve kötülüğün toprağa düşen bir tohuma benzediğini belirterek, "Ne ekersen onu biçersin. Aile ve toplumda şiddet ve kötülüklere fırsat vermeyiniz. İyilik unutulsa bile sen yine Mevla'nın rızasını kazanmaya bak. 'Allah' razı olsun ve gönülden edilen her dua'da yer alalım. Antalya Kültür Memur-Sen ailesi olarak, yaz Kur'an kurslarına katılım sağlayanlara gönülden küçük de olsa yağmur tanesi olmaya gayret edelim," diyerek sözlerini tamamladı.
Haber: Yalçın KÜÇÜK


11.07.2024 10:36:09