Bu sistemle çocuklar güvende

Antalyalı yazılımcı Yavuz Çetin’in ürettiği bir sistem sayesinde veliler çocuklarını anaokuluna güvenle bırakıp güvenle alabiliyor.

Yazılımını kendisinin yaptığı ve adına da Pro Okul adını verdiği bir sistem geliştiren Yavuz Çetin’in sistemi sayesinde çocuğunuzu sizin istediğinizin dışında başka bir kimsenin almasına imkan tanınmıyor.

Sisteme ilk olarak çocuğu alacak kişilerin isimlerinin kanımlandığını söyleyen Antalyalı yazılımcı Yavuz Çetin, “Sistem birbiri ile entegre olarak çalışıyor. Veli çocuğunu almasına izin veren kişilerin listesini bize veriyor. Kendisi, eşi ya da çocuğun dede – ninesi kimse bize isim veriyor. Bizler bunu sisteme giriyoruz ve şayet akıllı telefon kullanıyor ise onlar barkod sistemi ile Pro Okula sisteme okutuyor. Tanımlı farklı bir kişi geldiğinde ve bu kişinin akıllı telefonu yok ise onlara da kantlı sistem veriyoruz. Kartı sisteme okuttuğunda çocuğun teslim alabiliyor” ifadelerini kullandı.

Yavuz Çetin, “Güvenli geçiş sistemi, öğrencinin sadece tanımlı kişilerin alabildiği ve bu öğrenciyi sınıfında sesli ve görüntülü olarak anons edebilen

giriş ve çıkış saatlerindeki yoğunluğun oluşmasını engelleyen, öğretmenin detaylı olarak görebildiği ve bildirim SMS’lerinin gönderildiği ileri güvenlikli bir okul öncesi yazılımıdır. Anaokul bölümü öğrencilerimizin giriş çıkışlarında daha güvenli bir karşılama ve uğurlama için okulumuz güvenlik bölümüne kurulan pro – okul sistemi, sınıflarımıza haber vererek hangi velimizin geldiğini ve velimizin öğrencisini temassız bir şekilde okul girişine çağırabilmesini sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Çetin, Sisteme kayıtlı olan kişilerin çocuğun okuldan alamadığına işaret ederken; “Tanımlı kişilerin çocuğu okuldan almak için geldiğinde ve barkodu sisteme okuttuğunda kurulan anons sistemi ile birlikte sınıfa öğrencinin adı anons edilerek almaya kimin geldiği de belirtiliyor. Bu sayede hem yetkililer çocuğu kimin aldığını biliyor hem de anons ile birlikte çocuk da kendisini kimin almaya geldiğini biliyor” açıklamasında bulundu.

Yalçın KÜÇÜK


19.09.2023 11:08:51