Çöpler muhtarı kızdırdı

Son zamanlarda, poşetlere konulan ancak çöp tenekesi yerine sokağa atılan çöpler, çevre kirliliği ve toplumsal rahatsızlığa neden oluyor.

Çöplerini çöp tenekesi yerine sokağa atan bazı kendini bilmezler nedeniyle sokakların çöplüğe döndüğünü belirten vatandaşlar, "Çöp kovası ne kadar uzakta olabilir ki? Sokağa atmak yerine birkaç adım atsa çöp kovasına atsa hem çevre kirlenmez hem de mikrop yuvası olmaz sokaklar" ifadelerini kullandı.

Sokağa atılan çöplerden şikayet edenler arasında Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu da bulunurken tepkisini, "Lütfen duyarlı olalım. Balbey hepimizin" diyerek dile getirdi. Uyaroğlu, bu tür davranışların çevre kirliliğine ve böceklenmeye neden olduğunu belirtti.

Muhtar Uyaroğlu, "Sabah sabah hafif şekilde sinirlendim. Poşete çöplerini koyacak kadar becerikli bazı mahalle sakinlerimizin, çöp konteynerlarına kadar gitmeyip poşetlenmiş çöplerini ulu orta sokaklara atıp döküp bırakıp gitmesi. Daha sonra ne oluyor, kara sinek oluyor, sivrisinek oluyor, hamam böceği oluyor... Lütfen duyarlı olalım değerli komşularım. Balbey Mahallesi hepimizin." ifadelerini kullandı.

Çöplerin uygun şekilde atılmamasının çevre ve toplum sağlığı açısından ciddi riskler oluşturabileceğini vurgulayan Muhtar Uyar, tüm mahalle sakinlerine duyarlı olma çağrısında bulundu. Balbey Mahallesi Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, ayrıca, çevre temizliği ve çöp atma konusunda daha fazla bilinçlendirme ve farkındalık oluşturulması gerektiğini belirtti.

Muhtar Abdullah Uyaroğlu, mahalle içindeki temizlik ve düzenin herkesin sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak, bu tür olumsuz alışkanlıkların düzeltilmesi için birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK


27.11.2023 11:01:34