Döşemealtı'na Cami ve Kur'an Kursu

 

*Hayırsever Merhum Hüseyin Gürcan, hayırsever Mehmet Bora ve vatandaşların destekleriyle yapımı tamamlanan Hz. Ömer Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu ve Hz. Ömer Camii dualarla hizmete açıldı.*

Hayırsever Merhum Hüseyin Gürcan’ın katkılarıyla Döşemealtı ilçesi, Yeşilbayır mahallesinde inşasına başlanan, hayırsever Mehmet Bora ve vatandaşların destekleriyle yapımı tamamlanan Hz. Ömer Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu ve Hz. Ömer Camii, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılım sağladığı tören ile hizmete açıldı. 

*Kur'an-ı Kerim, Hayatımızın Rehberidir*
Açılış Töreninde insanların öldükten sonra geride bıraktıkları eserler ve hayır işleri ile anıldığını ifade eden Vali Şahin, “Önemli olan ne kadar yaşadığımız değil, yaşarken neler yaptığımızdır. Merhum Hüseyin Gürcan amcamıza yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Böyle bir hayır işi yapmak herkese nasip olmaz. Gençlerimiz burada Kur'an-ı Kerim’i öğrenecekler ve ezberleyecekler. Bu güzel eseri ortaya koyan ve bu hizmete gönül veren herkese teşekkür ederim.” dedi. 
 
150 kişi kapasiteli Hz. Ömer Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu 5 adet derslik, yatakhaneler, kütüphane ve sosyal etkinlik alanı gibi bölümlerden oluşuyor. 1000 kişi kapasiteli Hz. Ömer Camii ise vatandaşların ibadetlerini daha rahat ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak.


17.10.2024 17:34:01