Elektrikte Tasarruf Etmenin 11 Yolu

Geçtiğimiz hafta elektriğe zam gelmesiyle tüketiciler nasıl tasarruf edeceklerini düşünmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta elektriğe zam gelmesiyle tüketiciler nasıl tasarruf edeceklerini düşünmeye başladı. Korona virüs nedeniyle evlerde daha çok vakit geçirildiği için mesken faturaları zaten yükselmişti. Şimdi kışın da yaklaşmasıyla tüketiciler de elektriği tasarruflu kullanma yolunda adımlar atmaya başladı. Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme internet sitesi encazip.com, evde elektriği hem verimli hem de tasarruflu kullanmanın 11 yolunu anlattı.


Elektriğe zam gelmesiyle birlikte mesken kullanıcılarının kafasında nasıl tasarruf ederim sorusu oluşmaya başladı. Henüz kışın kendini tam hissettirmemesi ve ısıtıcıları açma gereği duyulmaması elektrik kalemlerini bir nebze azaltsa da artık evlerde daha çok vakit geçirildiği için sürekli prizde olan eşyalar günlük tüketimin büyük bir kısmını oluşturuyor.


Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme internet sitesi encazip.com tarafından sağlanan bilgilere göre beyaz eşyalar evde tüketilen elektrik enerjisinin yüzde 61,8’ini kullanıyor. Beyaz eşyalar kendi içinde incelendiğinde buzdolabı yüzde 18’lik tüketim oranı ile ilk sırada. Onu yüzde 7,5 ile televizyon ve yüzde 7,3 ile çamaşır makinesi takip ediyor. Bu da beyaz eşyaların verimli enerji sınıfının önemini gösteriyor. Ev geneline bakıldığında beyaz eşyalardan sonra elektrik kullanımı dağılımında sıralama yüzde 11 ile aydınlatma, yüzde 9 ile mutfak içi kullanım, yüzde 7,5 ile sıcak su ve yüzde 7,4 ile ısınma şeklinde devam ediyor. Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme internet sitesi encazip.com, kış aylarında hem elektrik hem de doğalgaz faturalarında nasıl tasarruf edilebileceği konusunda tavsiyelerde bulunuyor.




06.10.2020 16:26:00