Emekli hüsrana uğradı

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabineden çalışan emekliler hariç Cumhuriyetin 100. yılına bir kereye mahsus olmak üzere 5’er bin lira ikramiye müjdesi çıktı.

Çalışan emekliye 5 lira ikramiyeyi yetersiz bulan Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, “Sabah derneğe gelince verdikleri parayı hesapladım. Verdikleri müjde falan değil. Verdikleri yılda iki kez verilen zammın aradaki kaybolan enflasyon farkından başka birşey değil. Yani 1. ay ve 6. ay ile 7. ay ile 12. arasında oluşan enflasyon farkını bize müjde olarak veriyorlar” dedi.

Günümüzde 5 bin liranın da çok bir değeri olmadığını dile getiren Başkan Tezcan, “5 Bin lirayı verseler ne olur vermeseler ne olur? Ev kirası en ucuz olmuş 10 bin lira. Market, pazar deseniz ateş pahası. 5 Bin lirayı da verirken çalışan emeklileri hariç tutarak veriyorlar. Bu söylenecek söz mü? Emekli sanki keyfinden mi çalışıyor. Yetmediği için çalışıyor. Verilen 7 bin 500 lira neye yetecek ki?” diye sordu.

Dul ve yetimler ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığına işaret eden Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, “Türkiye’de yaklaşık 16 milyon emekli var. Açıklama yaparken 12 milyon emekliden bahsettiler. Bizim anladığımız dul ve yetim bu hesabın içinde değil. Bilemiyoruz çünkü açıklama yapmadılar. Bizler Genel Merkez olarak Cumhuriyetimizin 100.yılında verilecek olan ikramiyenin en az 10 bin lira olmasını dile getirdik. Bir karar alınırken konunun paydaşlarını çağırırsınız görüşlerini alırsınız. Ama kimseye soran olmuyor. En azından paydaşları çağırıp fikir alsalardı” şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


10.10.2023 11:14:11