Emlakçılar istisna istiyor

Antalya Emlakçılar, İş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlak danışmanlarında staj şartında istisna talep ettiklerini dile getirdi.

Başkan Çağlar, "Emlak danışmanlarımızda stajın yani mesleki deneyim şartının kaldırılmasını istemiyoruz. Sadece vergi levhasına ve oda kaydına sahip, ofisi açık olan kişilere yönelik bir istisnai durum yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

EĞİTİMSİZ STAJA KARŞIYIZ

Eğitim ve yetki belgesinin emlakçılıkta olmazsa olmaz olduğunun altını çizen Başkan Çağlar, "Staj demek eğitim demektir. Eğitimsiz staja karşıyız. Sonrasında, staj eğitimleri düzenlenmesi, mesleğimizle ilgili bilgilendirme yapılması, sınava tabi tutulması ve yetki belgesi verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

SUİSTİMALE AÇIK BİR KONU

Staj konusunun suistimale açık olduğuna da vurgu yapan Başkan İsmail Çağlar, "Ne yazık ki, başka illerde stajın suiistimal edildiğini duyuyoruz. Stajı suiistimal edip ofisinde staj göstererek şirket kuran, ücret karşılığında sözleşmeli işletme yaparak maddi bir beklenti içerisinde olanları duyuyoruz ve kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

YOLDAN GEÇENE VERİLMESİN!

"Bir de mesleki yeterlilik belgesi yani Seviye 5 taleplerimiz var" diyen Başkan Çağlar, "Yoldan geçene verilmesini istemiyoruz. Maliye kaydı olan esnaflarımıza verilmesini istiyoruz. Birileri para kazanacak diye mesleğimiz yerlerde sürünmemeli.  Şu ana kadar Antalya'daki meslektaşımızın sözleşmeli işletme işlemlerini başarıyla gerçekleştirdik ve hiçbir meslektaşımızdan şikayet gelmedi. Kimi ararsak arayalım hemen kabul ederek meslektaşlarına yardımcı oldular. Bu anlamda esnaflarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


04.01.2024 11:56:08