Esmeray'dan İsrail'e Tepki

Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını kınayarak, İslam dünyasının ve uluslararası toplumun sessizliğine tepki gösterdi. Esmeray, özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) harekete geçmemesine dikkat çekti ve şu soruyu yöneltti: "İslam İşbirliği Teşkilatı nerede?"

Esmeray, yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarının sadece Lübnan halkına yönelik değil, tüm İslam dünyasına karşı bir tehdit olduğunu belirtti. "Bu saldırılar, yıllardır Filistin’de olduğu gibi şimdi de Lübnan’da masum insanların hayatlarını tehdit ediyor. Ne yazık ki, İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere, uluslararası toplum bu zulme karşı sessiz kalmayı sürdürüyor" diye konuştu.

Esat Esmeray, İslam dünyasının birlik olup bu tür saldırılara karşı güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini vurgularken, İİT'nin kuruluş amacının, İslam ülkeleri arasındaki dayanışmayı sağlamak olduğunu hatırlattı. Esmeray, "İslam İşbirliği Teşkilatı neden sessiz? İslam coğrafyasının kan ağladığı bu dönemde, böylesine hayati bir meselede nerede olduklarını merak ediyoruz" dedi.

Ayrıca, sadece İslam dünyasının değil, Batılı ülkelerin de bu saldırılar karşısında tepkisiz kalmalarına değinen Esmeray, “Dünya, özellikle Batı, bu haksızlığa ve zulme gözlerini kapatıyor. İnsanlık adına bu sessizliği kınıyoruz. Adaletin, barışın ve kardeşliğin hakim olacağı bir dünya için İsrail'in işgalci politikalarına karşı durulması şart” şeklinde konuştu.

Esat Esmeray, Lübnan halkına desteklerini ifade ederek, saldırıların bir an önce sona ermesi ve bölgeye barışın gelmesi için tüm Müslümanları ve uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti.


01.10.2024 14:06:53