Esnafın uyuşturucu isyanı

Antalya’nın en işlek caddelerinden olan Kazım Özalp Caddesi’ndeki esnaf artan uyuşturucu kullanım ve satışı nedeniyle isyan ediyor. Gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hergeçen gün uyuşturucu kullanım ve satışının arttığını belirtirken insanların yürürken korkmaya başladığını dile getiriyorlar

CANLARINA TAK ETTİ

Kapalı yol olarak da bilinen Kazım Özalp Caddesi’nde fuhuş krizinden sonra şimdi de uyuşturucu krizi yaşanıyor. Uyuşturucu madde kullanan kişiler çevredeki esnafı ve vatandaşları rahatsız etmeye başlayınca esnaf isyan etti. Kapalı Yol esnafı ise artık canlarına ‘tak’ dedirten fuhuş, dilenci ve madde satışı ve madde bağımlılarının arasındaki kavgalardan bıkmış durumda. Kapalıyol Esnaf Yardımlaşma Derneği (KAPES-DER) adı altında örgütlenen esnaf, “Burada hemen her gün uyuşturucu bağımlıları arasında kavga çıkıyor. Ara sokaklarda uyuşturucu satılıyor. Kapalı Yolda fuhuş pazarlığı almış başını gitmiş durumda. Çoğu bank, hayat kadınları ve onlarla pazarlık edenlerle dolu. Halk bu banklara oturamıyor” ifadelerini kullanıyor.

SESİMİZİ ARTIK DUYUN!

Kapalıyol Esnaf Yardımlaşma Derneği (KAPES-DER) Başkanı Veysi Aktarlı, yaşanılan olaylara karşı “Artık yeter. Canımıza tak etti. Ara sokaklarda uyuşturucu satışları yapılıyor. Zaman zaman fazla uyuşturucu madde alıyorlar ve ölümler yaşanıyor. Eskiden burası oldukça güvenliydi. Ancak gelinen noktada aileler artık tehlikeli buldukları için Kapalı Yolu tercih etmez oldu. İnsanların buluşma noktası olmaktan çıkmaya başladı. Doğal olarak bu olumsuzluk esnafımıza da yansıyor. Yaşanan kavgalarda esnafımızın dükkanları da zarar görebiliyor. Dükkandaki müşteriler de rahatsız oluyor. Esnafımızın işerine etkisi olumsuz oluyor. Yetkililerden sesimize kulak vermeye ve gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz” dedi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


29.01.2024 13:34:27