Estetikte merdiven altı uyarısı

Güzellik uzmanı ve eğitimcisi Sema Ulucan, estetik ameliyatlarda merdiven altı uyarısında bulundu. 

Estetik uygulamaları için seçilen merdiven altı veya deneyimsiz yerlerde yapılan işlemler, ciddi sağlık risklerini beraberinde getirdiğini dile getiren Ulucan, "Bu tür yerlerde uygulanan estetik işlemlerde kullanılan malzemelerin kalitesiz olması veya uzman olmayan kişiler tarafından yapılması, enfeksiyon riskini artırabilir. Ayrıca, bu tür yerlerde yapılan işlemlerin sonucunda beklenmeyen veya istenmeyen sonuçlarla karşılaşma olasılığı da yüksektir" dedi.

Gerek iş hayatı, gerek aile hayatında kişinin özgüvenli olmasının çevresini de olumlu etkileyerek sağlıklı bir hayat sürmesini sağladığı düşüncesi ile estetik yaptırılırken Güzellik uzmanı ve eğitimcisi Sema Ulucan, en önemli konunun da hastanın mutluluğu ve iyi hissetmesi olduğunu belirtti.

Estetik uygulamalar için her zaman lisanslı ve deneyimli sağlık profesyonellerini tercih etmenin önemine değinen Sema Ulucan, ucuz diye sağlıksız seçimler yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Ulucan, "Birtakım estetik operasyonlar için belirli yaş sıralaması ve ameliyatın yapılabilmesi için gerekli olan ideal bir yaş ortalaması vardır. Bu koşulları yerine getiren ruh ve beden olarak sağlıklı olan herkes estetik ameliyat olabilir. Örneğin kepçe kulak ameliyatı 5-6 yaşında, meme büyütme estetiği ve burun estetiği 18 yaş civarında ve yüz germe ameliyatları 40 yaş üzerindekilere yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Bir estetik prosedür düşünüyorsanız, sertifikalı ve saygın bir klinik veya doktor ile çalışmak, güvenliğiniz ve istediğiniz sonuca ulaşmanız açısından çok önemlidir" diyen Güzellik uzmanı ve eğitimcisi Sema Ulucan, "Uygulama öncesinde, doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşarak işlemin risklerini, yapılacak prosedürü ve sonuçlarını anlamanız sağlık açısından önemlidir. Unutmayın ki sağlık, estetik kaygılardan daha önemlidir" dedi.

Estetik ameliyat olunacak yerin çok iyi araştırılması gerektiğine vurgu yapan Sema Ulucan şunları söyledi: "Doktor olmadığı halde, estetik-plastik cerrahı olmadığı halde estetik cerrahi müdahaleleri yapan ne yazık ki 'merdiven altı' denilen yerler tüm dünyada var. Burada sorumluluk ameliyatı yaptıran kişiye düşmektedir. Estetik düşünen kişi ameliyat olacağı uzmanı ve yeri çok iyi araştırıp ondan sonra karar vermelidir. Hayati organ ameliyatları gibi riskli olmasalar da estetik ameliyatlar da tüm diğer cerrahi girişimlerde olduğu gibi alınması gereken birtakım önlemler vardır. Bu önlemler ancak tam teşekküllü hastanelerin teknik donanımı ile sağlanabilir. Her ameliyatta olduğu gibi plastik cerrahide de komplikasyonlar nadir olarak görülür. Fakat doktorunuzu ve ameliyatınızın yapılacağı yeri yeterince araştırılmadıysa, basit bir operasyon bile çok riskli hale gelebilir."

Haber: Yalçın KÜÇÜK


25.12.2023 10:22:34