'Evinize sahip çıkın' çağrısı

Sit alanında olduğu için yıkılamayan eski yapılar ya evsizlerin yuvası oluyor ya da yüksek kiralar nedeniyle çaresiz kalanların mekanları haline gelmeye başladı.

Sit bölgesinde olan Balbey Mahallesi'nde de benzer durumlar yaşanmaya devam ediyor. Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, ev sahiplerini evlerine sahip çıkmaya çağırırken "Herkes, evini dükkânını, malını mülkünü istediği kişiye kiralayabilir veya bedelsiz verebilir. Siz siz olun, anadan, babadan, dededen, atadan, kalan her birinin ayrı ayrı, anısı, hikayesi olan evlerinize sahip çıkın" ifadelerine yer verdi.

Abdullah Uyaroğlu yaşanan bir olayı şöyle anlattı: "Değerli Balbey Mahallesi Sakinleri, zaman zaman sizleri hem sözlü hem de sosyal medyamdan uyarıyorum. Konu sahipli ama sahipsiz! Evlerin, konakların kimliği belirsiz kişiler tarafından mülk sahiplerinin bilgisi olmadan kullanılması, işgal edilmesi... Az önce telefondan bir arkadaş aradı, 'Muhtarım ben çilingirim' dedi. Falanca evin kapısını açmak üzereyim, senin bilgin olmadan bişey yapmayayım dedi. Ben de bildiğim kadarıyla bahse konu ev kiralık değil, sahibi sizi arayacak, anlaşırlarsa konu onları ilgilendirir, yanlış bir iş yapma suç işleme dedim. Herkesin evine sahip çıkması gerekiyor."

Haber: Yalçın KÜÇÜK


18.12.2023 11:42:35