Filistin yok mu edilmek isteniyor?

Kısa adı Ameifa olan Anadolu ve Ortadoğu Uluslararası Dostluk Derneği Başkanı Engin Vural, Filistin ile İsrail arasında çıkan savaşa değinirken Filistin’in yok edilmek istendiğini ileri sürdü.

Filistin’in arkasındaki sözde güçlerin asıl amaçlarının İsrail’i değil Filistin’i yok etmek olduğunu söyleyen Engin Vural, “Daha düne kadar ellerinde sapanlarla İsrail askerine taş atan Filistin ne zaman 5 bin füze gönderir hale geldi. Buna bakmak lazım. Bazı güçler ne yazık ki Filistin’i oyuna getiriyor. Asıl amaçlarına ulaşmak için Filistin’i yok etmeye çalışıyorlar. Bu oyunu görmek lazım ve oyunu bozmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Amerika’nın adımlarının iyi takip edilmesi gerektiğine vurgu yapan AMEİFA Başkanı Engin Vural, bu kez İsrail’in değil Filistin’in savaş çıkartan taraf olmasının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken “Olan sivil halka oluyor. Olan Filistin devletine oluyor” dedi. Vural, Azerbaycan tarafında yaşananlara da dikkat çekerken üçüncü dünya savaşı uyarısında bulundu.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK


10.10.2023 13:50:02