Göçmen kaçakçılığı operasyonu

 

Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda; Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı yüzer unsur ekipleri tarafından düzensiz göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye yönelik yapılan operasyonlarda;

Türk karasularında 2 lastik bot içerisinde toplam 12 si çocuk olmak üzere *42 düzensiz göçmen* kurtarılmıştır. 

Aynı saatlerde sahilden yaklaşık 18 deniz mili mesafede yarı batık vaziyette olan 1 düzensiz göçmen botu durdurularak 13 ü çocuk *38 düzensiz göçmen* kurtarılmış, bölgede yapılan arama faaliyetinde *1 düzensiz göçmenin de cansız bedenine* ulaşılmıştır. 

Tekne içerisinde bulunan *A.K. isimli organizatör* Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda gözaltına alınmıştır. 

Kurtarılan düzensiz göçmenlerden bir kadının yanından ayırmadığı kedisiyle beraber Avrupa’ya gitmek istediğini, onu da yanından ayırmadığını, Yunanistan unsurlarınca Kedisiyle beraber Türk karasularına geri itildiğini beyan etmiştir. 

*"Mavi Vatan"* ı korumak için gece gündüz görev yapan Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı tarafından, denizlerimizde huzur ve güvenliğin sağlanması için çalışmalara ara vermeden devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


06.04.2025 13:55:56