HAYALDİ GERÇEK OLDU

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Emmy Ödülleri’nde "En lyi Telenovela" ödülünü almış Kanal D’nin başarılı dizisi Yargı’nın 73. bölümündeki rolü ile ekranlardaki yerini almış olan genç oyuncu Dilan İdil Yarlıgaş, üniversite eğitimini sürdürdüğü dönem bir yandan tiyatroyla ilgilendi. 

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra oyunculuk eğitimine yoğunlaşan Dilan, tiyatro ile birlikte şan, dans ve diksiyon eğitimi aldı. İngilizce oynamayı da sevdiğini söyleyen genç oyuncunun, yabancı yapımlarda da yer almak planları arasında. Dilan 26 yaşında ve ilgi alanları arasında seyahat etmek, yoga yapmak var ve şarkı söylemeyi de seviyor. Tasarım ve sanat da, mimar olmanın getirdiği ilgi alanları arasında ön planda. 

 

Bu yolculuk nasıl başladı?

İstanbul’luyum ama İlkokul ve liseyi Antalya’da okudum. Yani Antalya’da büyüdüm diyebilirim. Akademik olarak başarılı bir çocuk olduğum için bana yönlendirmeler yapmak istediler ancak benim ilgi alanlarım çok farklıydı. Küçükken bir şeyleri performe etme düşüncesi beni hep çok heyecanlandırırdı. İlkokuldayken en ufak şeyleri bile performansa çevirirdim. En yakın arkadaşlarımla teneffüs aralarında müzikli skeçler yazarak ders saatlerinde arkadaşlarımıza oynamak, kendi kendimize dans gösterileri düzenlemek ve öğretmenimizi ikna ederek yılsonu gösterilerine çıkmak derken bu tutku artarak benimle birlikte büyüdü. Lisede çok oyun okurdum. Üniversitede oyunları takip ederdim, giderdim, bir gün sahneye çıkacağımı bilmeden… Bu yolda ise en büyük destekçim ailem oldu. Şimdi ise benimle birlikte bu heyecanı paylaşıyorlar.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK


08.12.2023 11:25:08