Hisarkaya’dan müjdeli haber

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, Adalet Bakanlığı'nda sözleşmeli olarak çalışırken kadroya geçen personelin, sözleşmeli oldukları süre için 8 yıla 1 yıl kademe verilmesi taleplerinin hayata geçtiğini duyurdu. Hisarkaya, "Bir talebimiz daha ısrarlı takibimiz sonucu kazanıma dönüştü" diyerek, bakanlığın bu talebin uygulanması için ilgili birimlere resmi yazı gönderdiğini belirtti.

Sözleşmeli Personele Kademe Avantajı Sağlandı

Başkan Hisarkaya, uzun süredir takip ettikleri bu talebin, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazı ile resmileştiğini açıkladı. Bakan Yardımcısı Ramazan Can imzasıyla gönderilen yazıda, sözleşmeli personel olarak çalışıp memur kadrolarına geçen personelin, sözleşmeli olarak çalıştıkları sürelerin 8 yıllık disiplin cezası almaksızın geçirilen süre kapsamında değerlendirilmesi talimatı verildi. Bu kazanım, dava süreci devam eden ve şartları taşıyan personeli de kapsayacak.

Başvurular ve Süreç

Hisarkaya, 5 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı nezdinde yapılan başvuruya olumsuz yanıt alınması üzerine, bakanlıklar nezdinde açılan davaların hukuk sistemi için ek iş yükü yarattığını ve kamuya avukatlık ücreti yükü bindirdiğini belirtti. Mart 2024'te yapılan başvuruların ardından, taleplerinin Adalet Bakanlığı tarafından çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

"Kamu Görevlilerine Hayırlı Olsun"

Başkan Hisarkaya, "Bu haktan faydalanacak bütün kamu görevlilerine hayırlı olsun" diyerek açıklamasını sonlandırdı. Büro Memur-Sen’in ısrarlı takibi sonucunda elde edilen bu kazanımın, sözleşmeli personelin memuriyet yolunda karşılaştığı adaletsizliklerin giderilmesine yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


17.09.2024 11:03:24