İş garantili kursalara ilgi arttı

Antalya Tüm Kurslar ve Eğitimciler Dernek Başkanı Mazhar Doğmuş, meslek sahibi olmak isteyenlerin son zamanlarda iş garantili kurslara ilgisinin arttığını söyledi.

Özellikle 6 Şubat depremi sonrasında inşaat alanındaki açığın kapanması adına inşaatla ilgili kursalar büyük ilgi olduğunu dile getiren Mazhar Doğmuş, yazılımcılık, aşçılık ve güzellik konularına da yoğun talep olduğunu açıkladı.

KISA SÜREDE İŞ BULMA İSTEĞİ

Doğmuş, "Yaşadığımız dönem, iş garantisinin öncelikli hale geldiği ve buna dayalı meslek seçiminin yapıldığı bir zorunlu tercihi barındırıyor. Ülkemizde de epey popülerleşen meslek edindirme kurslarına rağbetin bir nedeni de görece daha kısa sürede iş bulmayı kolaylaştırması ve aslında meslek edindirmenin bir yolunu açmasıdır" dedi.

İŞİN EĞİTİMİ GERÇEKTEN ÖNEMLİ

Mesleki eğitimlerin önemine vurgu yapan ATKED Başkanı Mazhar Doğmuş, "İlgili sertifika programlarına geçmeden önce işin eğitiminin neden önemli olduğuna biraz değinelim. Meslek edindirme eğitimi, ilgili iş alanına dair mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerin aktarılması olarak bilinir. Meslek edindirme kurslarında, ilgili iş ve mesleğe dair sektörde işe yarayacak bilgi ve beceriler aktarılır" ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ BİR FIRSAT

"Sertifika programlarının amacı, kendini iş alanında kanıtlamak isteyenlere önemli bir fırsat sunmasıdır" diyen Başkan Doğmuş, "Bazı sertifika programları, ilgili iş alanında zorunlu olan belgeyi vererek kursiyerin meslek edinmesinin yolunu açar. Bazı programlar ise ilgili iş alanında kursiyeri öne çıkaracak uygulanabilir bilgi kazanımlarına önayak olur" şeklinde konuştu.

DEPREM KURSALAR İLGİYİ ARTTIRDI

ATKED Başkanı Mazhar Doğmuş, asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremin ardından inşaat alanında büyük personel ihtiyacı olduğu için inşaat kurslarına ilginin çok arttığını kaydetti. 

Mazhar Doğmuş, "İnşaat sektöründe ekskavatör, yükleyici, dozer, greyder, vinç, sondaj makinesi, beton dağıtıcı ve perdah makinesi gibi makineler büyük öneme sahip. Bunları kullanmak için de ayrı bir ehliyet gerekiyor. Kahramanmaraş merkezli depremler söz konusu bu araçların ehliyetine talebi de artırdı" dedi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


09.01.2024 12:02:08