İşgal rejimini kınadı

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, Filistin halkının işgale karşı mücadelesini haklı ve meşru bulduklarını ifade ederek, İsrail’in Filistin topraklarındaki sistematik katliamlarını kınadı ve uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti.

Hisarkaya, Filistin halkının yıllardır süren işgal ve zulme karşı haklı ve meşru bir mücadele verdiğini belirterek, İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamları kınadı. Uluslararası toplumu BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu kararlarını uygulamaya ve işgalci rejime karşı harekete geçmeye davet etti.

Siyonist rejimin, Filistin topraklarını işgal ederek her gün yeni yerleşim alanları oluşturduğunu, Kudüs’te Filistinlilerin evlerini yıktığını ve Mescid-i Aksa’ya saldırdığını belirten Hisarkaya, bu tür saldırıların sadece Müslümanlar için değil Hıristiyan ve Yahudiler için de kutsal olan Kudüs’ü kan gölüne çevirdiğini ifade etti.

Gazze’de yaklaşık 16 yıldır süren abluka nedeniyle yaşanan insani krize dikkat çeken Hisarkaya, Gazze’deki iki milyon insanın temel ihtiyaçlarının karşılanamadığını, hastane, okul, elektrik, sağlıklı içme suyu gibi gereksinimlerden yoksun bir yaşam sürdüklerini söyledi.

İsrail’in işlediği insanlık suçlarına ve işgalciliğine karşı ulusal ve uluslararası tepkisizliğe dikkat çeken Hisarkaya, bu sessizliğin Filistin sorununun medeni dünya için insani ve ahlaki bir sınav olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Hisarkaya, Memur-Sen Konfederasyonu olarak Filistin halkının işgale karşı meşru mücadelesini desteklediklerini ve mazlum Filistin halkının yanında olduklarını bir kez daha yineledi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


09.10.2023 12:28:07