Karataş’tan LİYAKAT vurgusu

İYİ Parti Aksu Belediye Başkan aday adayı Deniz Karataş’tan liyakat vurgusu geldi. Karataş, “Liyakatsiz kişilere yetki verirsen işi, ya hiç yapamaz ya da çok yavaş yapar. Bir ülkede kamu kurumları işini düzgün ve seri yapamazsa bürokrasi tıkanır” dedi.

Karataş, “Mülakat adam kayırmaktır. Kul hakkı yemektir. Bir işe o işi hak eden ve o işi daha iyi yapacak birini almak yerine, daha yetersiz hatta hiç bir donanımı olmayan birini almak demektir. Bu davranış biçimi memlekete, millete ihanettir” ifadelerini kullandı.

Deniz Karataş, “Liyakatsiz kişilere yetki verirsen işi, ya hiç yapamaz ya da çok yavaş yapar. Bir ülkede kamu kurumları işini düzgün ve seri yapamazsa bürokrasi tıkanır. Bu tıkanma sonucu her şey yavaşlar ve yavaşlama sonucunda üretim durur. Yapılan icraatlar samimiyetini kaybeder. Yetkililer yapıyormuş gibi görünür” şeklinde konuştu.

Karataş ayrıca, “Mış gibi yapılan işleri gözlemleyen halk devlete olan güvenini kaybeder. Süreç içerisinde halk bu durumu kabullenir. Bu kabulleniş zamanla halkta çalışkanlık ve kendini geliştirme duygusunu yok eder. Tarihte defalarca görülmüştür ki çalışmayan üretmeyen hiçbir toplum ayakta kalamamıştır” açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK


18.10.2023 14:09:07