Kavgayla değil konuşarak çözüm

Öz Finans-İş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu Genel Başkan Ahmet Eroğlu’nun da katılımı ile gerçekleştirildi. Yasin Akülkü’nün seçildiği genel kurulda konuşan Genel Başkan Eroğlu, “Masaya yumruğumuzu vurarak değil konuşarak anlaşacağız” dedi.

Genel Başkan Ahmet Eroğlu’nun da katılımı ile gerçekleştirilen Öz Finans-İş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu’nda Yasin Akülkü delegelerin tam desteğini alarak Antalya Şube Başkanı olarak seçildi.

Genel Kurulda konuşan Eroğlu gelişen dünya düzeni ile birlikte sendikacılığın da değiştiğine vurgu yaparken iklim konusuna değindi ve iklim ile sendikacılığı birbirine bağladı. İklim ile insan arasında çok yakın bir ilişki olduğunu anlatan Genel Başkan Eroğlu, "Bugün dünyada sosyoloji ile ilgili okunan tüm kitapların babası İbni Haldundur. İbni Haldun'a göre Vasat yani İklim, İnsan, hayvan ve bitkiyi etkiler. İklim insanı hem şekillendiriyor hemde psikolojisini etkiler. Soğuk iklimlerde yaşayan insanlar sert oluyor. Güney bölgelerimizde yani Akdeniz bölgesinde yaşayanlar daha sakin daha sıcak kanlı olurlar” dedi.

‘NEDEN GREV YAPMIYORSUNUZ?’ DİYE SORUYORLAR

İklim ile sendikacılığın ne ilgisi olduğuna ise Eroğlu şu sözlerle anlattı: “İbni Haldun'un bahsettiği iklim, hepimizi ilgilendiriyor. İnsanlar bize geliyor, bize yazıyorlar, telefon ediyorlar. Siz nasıl bir sendikasınız, nasıl bir teşkilatsınız, masaya niye vurmuyorsunuz, biz neden eylem yapmıyoruz, biz neden grev yapmıyoruz diye soruyorlar. Biz bu noktaya gelene kadar sendikal iklimi yakalayamadık. Sendika sivil toplum örgütü ve demokrasilerin vazgeçilmezleridir. Tabii şunu da unutmamak gerekiyor, sadece sendika olması, siyasi parti olması o ülkede demokrasi olduğunu da göstermiyor.”

MASAYA VURARAK DEĞİL KONUŞARAK ANLAŞACAĞIZ

“Rusya'dan önceki Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinde Siyasi partilerde, sendikalarda, işçilerin başka kuruluşları da vardı ama demokrasi yoktu” diyerek konuşmasını sürdüren Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, “Hala bazı ülkelerde siyasi partiler, sendikalar, seçimler de var ama demokrasi yok, insan hakları yok, hukuk yok. Kısa süre önce yapılmış olan Suriye seçimlerini ne Avrupa, ne Türkiye, nede dünya tanıdı. Yüzde 97 ile seçilmiş bir devlet başkanı ama demokrasi yok. Sendikanın olduğu ortamda hem sendikanın demokrasiye hem de demokrasinin sendikaya katkı sağlaması gereklidir. Peki demokrasi için bunlar yeterli mi? Hayır. Bir başka şeye daha ihtiyaç var yönetim tarzı. Ya da yönetişim tarzı. Biz sendikacılıkta, bir başkası bankacılıkta kanaat önderi. Ama gelinen noktada ne kadar bize bu konularda danışılıyor. Karar süreçlerine ne kadar dahil oluyorsunuz bunlar çok önemli. Bunların yanında siyasi hava. Bütün bunların yanında sendika ben masaya vururum alırım diyemez. Bunların dönemi artık geçti. 1800'lü, 1900'lü yılların sendikacılığını yapmıyorsunuz” şeklinde konuştu.

SENDİKACILIKTA YENİ BİR ÇAĞ BAŞLADI

Genel Başkan Ahmet Eroğlu, “Artık yeni bir çağ başladı. Elinizdeki en büyük silah sosyal medya alanları oldu. O sahaya hakim olan bir çok konuda da hakimiyeti elde ediyor. Yeni dönemde sendikacılığın tarzı değişti. Oturacağız, konuşacağız, istişare edeceğiz. Ben bileceğim ne alabilirim, karşımızdaki ne verebileceğini bilecek. Bildiğimin ötesinde başka birşey talep etmeyeceğim. Çünkü ülkeyi biliyorum, ekonomiyi biliyorum, bankalarımızı biliyorum. Bizim için öncelikli şeref bankaların kimliklerine sahip olmaktır. Öncelikli hedefimiz bankalara hizmet etmektir. Kimliğimize sahip çıkacağız, kurumlarımıza sahip çıkacağız ama sendikacıyız. Yaptığımız işin bir hassasiyeti, bir dengesi var. Biz bunu göstermek zorundayız. Üyelerimiz bize sorunlarını iletiyor. Bizde şube müdürlerimize, bölge yöneticilerimize, Genel müdürlükteki arkadaşlarımıza iletiyoruz. Biz bunları iletirken nezaketi koruyoruz. Bunları bankalara yalakalık yapıyorsunuz şeklinde anlamayın. Biz akıllı sendikacılık yapıyoruz. Ne talep etmemiz gerektiğini üyelerimizle görüşerek bir plan çizerek yapıyoruz. Derdimizde zaten kavga etmek değil. Zaten iklim ona müsait değil. Burada yapacağımız karşılıklı istişare ile çözüme ulaştırmak” açıklamasında bulundu.

 HER SORUN ÇÖZÜLEBİLİR

Her sorunun çözülebileceğini sözlerine ekleyen Genel Başkan Eroğlu, "Çok şükür pandemi sürecinde bile üyelerimizden çeşitli talepler geldi. O dönemde Ziraat Bankasında Himmet beyle, Halk Bankasından Olcay beyle nerede ise günde 5-6 defa görüştük. Biz sıkıntıyı iletiyoruz, Genel Müdürlükten hemen bir çözüm bulunuyordu. Bazı sorunlarda ise biz iletmeden çözüm bulundu. Aklın yolu bir. Benim aklım doğruyu buluyorsa onlarda doğruyu buluyor. Doğruları zamanında, ikliminde iletelim çözemeyeceğimiz problem olmayacaktır” dedi. 

2 BİN 617 ÜYE BULUNUYOR

Antalya Şube Başkanlığı sorumluluk alanı içerisinde sendikamıza üye 2 bin 617 üyenin bulunduğunu belirten Antalya Şube Başkanı Yasin Akülkü, "Şube Başkanlığı bünyesinde 90 Halk Bankası, 150 Ziraat Bankası ve 6 Ziraat Katılım Şubesi ile 2 bin 617 sendika üyemize hizmet veriyoruz. Şubelerimizi kuruluşumuzdan bu yana en az 1 defa ziyaret ederek selam vermediğimiz, elini sıkmadığımız arkadaşımız kalmadı. Bundan böylede aynı azim ve kararlılıkla görevimi sürdüreceğim. Bugün burada bizlerle birlikte olan Genel Başkanım Sayın Ahmet Eroğlu başta olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerimize, delegelerimize ve davetlilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

YÖNETİM, DENETİM VE DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu; Emel Çırakman, Hasan Tunçbilek, Ahmet Metin Şenlik, Ali Sertuğ Akbulut.

Denetleme Kurulu; Mustafa Hırka, Burcu İşler, Murat Durak.

Disiplin Kurulu; Erda Bülbül, Onur İşivar, Hamdullah Gökmen.


Haber: Yalçın KÜÇÜK


15.07.2021 17:01:00