Kaya: “Milli Görüş kadrolarının makam sevdası derdi yok”

Saadet Partisi Antalya İl Divan toplantısı Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Avukat Bülent Kaya’nın katılımı ile Antalya Yeni Mahalle Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirildi. İl Başkanı Ramazan Düzen, “İlkeli Siyasete İhtiyaç Var” dedi. İstanbul Milletvekili Av. Bülent Kaya ise; Milli Görüş kadrolarının makam sevdası olmadığını belirterek, “Vali olalım, bakan olalım, başkan olalım diye bir derdimiz yok” diye konuştu

Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı'nın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı yoğun bir katılımla Antalya Yeni Mahalle Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirildi. 

İl Divan toplantısına Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Av. Bülent Kaya, İl Başkanı Ramazan Düzen,  Saadet Partisi İl Sorumlusu Doç. Dr. Musa Öztürk, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Can ve Fatih Usame Cengiz, Saadet Partisi İl Müfettişi Ahmet Tekin, AGD- MGV Şube Başkanı Hakan Ülgen, Din Bir Sen Şube Başkanı Ali Soysal, Saadet Partisi Antalya İl ve İlçe yönetimleri katıldı. Komisyon raporlarının sunumuyla başlayan divan toplantısında Saadet Partisi'ne yeni üye olan vatandaşlara rozetleri taktim edildi.

İl Divan toplantısında selamlama konuşmasını yapan Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Düzen, şunları söyledi:

“Devletin adil, siyasetin ahlaklı olması vasatını temin ve tesis etmek için; ilkeli siyasete, fikri sadakate ihtiyaç  var. Teşkilatımızın her birimi ve öznesiyle, ülkemizi içine sürüklendiği çıkmazlardan kurtarmak noktasında hekimin partimiz, ilacın fikrimiz olduğunu herkese aktaracağız. Saadet Partisi’nin söylemlerinin daha fazla duyulduğu, Saadet Partisi teşkilatlarının daha fazla görünür olduğu uzun soluklu ve özgüveni yüksek bir süreci başlatıyoruz. Türkiye’nin eğitim politikasının da, tarım ve hayvancılık politikasının da en az ekonomi politikası kadar sorunlu ve başarısız olduğunu biliyoruz. Köyü ve köylüyü, tarımı ve çiftçiyi, hayvancılığı ve hayvancılık politikasını görüş alanından uzaklaştırmış Hükümetle varılacak sonuç, tükeniştir. Çitçinin tarlaya gitme, toprağı ekme, hayvancılık yapma isteğini yeniden artıracağız. Hükümete yönelik tepkimizi de Saadet Partisi’ne yönelik takdiri de yerel yönetim seçimlerinde ortaya koyması noktasında 81 ilimizin ve her bir ilçesinin desteğini ve katkısını bekliyoruz.”

“HIRSLA ÇALIŞANLAR ASLA BAŞARILI OLAMAMIŞLARDIR”

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Avukat Bülent Kaya ise; Milli Görüş kadrolarının makam sevdası olmadığını belirterek, “Vali olalım, bakan olalım, başkan olalım diye bir derdimiz yok. Eğer bizim makam sevdamız olursa sınıfta kalırız ve başarılı olamayız. Hırsla çalışanlar asla başarılı olamamışlardır. O sebeple biz farklıyız, manevi değerleri üstün tutarız. Bir makama gelmek için hırsla çalışmaktansa, o makamı hak eden kişiyi bulmak için çalışırız. Eksiğimiz, noksanımız her zaman vardır, biz her zaman maneviyatı üstün tutarız ama bu hayat maddiyat hayatı. Biz toplumumuzdaki her insanın tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir düzeni tesis etmeye çalışırız” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYİMİZİ BU YOLDA FEDA ETMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİZ”

Saadet Partisi’nin politikasını dile getiren Milletvekili Bülent Kaya, “Önce ahlak ve maneviyat, arkasında maddi kalkınma, sonra da şahsiyetli dış politika. Bu bizim temel hedefimizdir. Erbakan Hocamız aramızdan ayrıldı ama bize çok önemli bir miras bıraktı. Biz onun mirasını daha ileri götürmekle mesulüz. Biz çaba göstereceğiz, her şeyimizi bu yolda feda etmekten çekinmeyeceğiz. Erbakan Hocamız inançlı bir insandı ama önce yola çıkarken motor fabrikasını kurarak işe başladı. Ama Hocamızın her zaman önünü kestiler. Hapse de düşse, mahkemelerle de uğraşsa her zaman kalkıp yeniden mücadelesine devam etmiş. Hocamız peşinden kendi gibi milyonları da toparlamıştır” şeklinde konuştu.

“KİTAP YAZARAK ADALETİ TESİS EDEMEZSİNİZ”

Adaletin üstün tutulması gerektiğini belirten Milletvekili Kaya, “Adalet üstün tutulmadan hiçbir yerde barış, huzur ve fikir hürriyeti olmaz. Adalet lafla tesis edilemez. Ama bakıyoruz lafla adalet dağıtıyorlar. Hatta sadece bize değil tüm dünyaya adalet tavsiye ediyorlar. Sen önce kendi memleketinde adaleti tesis et de görelim. Kitap yazarak adaleti tesis edemezsiniz. Kanun çıkartarak adaleti tesis edemezsiniz. Dünyanın en iyi kanunlarını çıkartın, en iyi Anayasa’yı ortaya koyun ama uymazsanız o adaleti tesis edemezsiniz. Mesela israf etmeyin diyor yüce Allah. Bizimkiler de kanun çıkartıyor, ‘Herkes için israf yasak ben müstesna’ diyorlar. Güler misin, ağlar mısın?” diye konuştu.

Kaya, “Her ilden Antalya’da’da kardeşlerimiz var. Bu sebeple Antalya’da yapılan tüm işler tüm Anadolu’ya hitap ediyor. Bizim şiarımız tek kelimeyle ifadeyle ifade edildiği zaman, ‘Hakkı üstün tutmaktır.’ Biz sadece kendi ülkemizde değil tüm dünyada hakkın üstün tutulmasını sağlamamız lazım. Biz sadece memleketimizde huzur ve saadetin sağlamasıyla yetinemeyiz. Biz bütün insanlığın huzur ve saadetini tesis etmek için mücadele etmeliyiz” diyerek Milli Görüş’ün tüm dünya için, tüm insanlık için önemli olduğuna vurgu yaptı.  

Kaya, “ Merhum Erbakan Hocamızın her zaman söylediği bir söz vardı, ‘Biz ve diğerleri’ derdi. Bugün ki idareciler de ‘Biz ve diğerleri’ diyor ama iki cümle arasındaki fark bizim idarecilik anlayışımızın ne denli farklı…”

 

 


27.11.2023 16:05:49