Kekova’da herkes mutlu

İptal edilen Kekova ihalesi sonrası açıklama yapan Anadolu Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı Sualp Ürkmez, Kekova İskelesi ihalesine 3. şahısları engellemek için girdiklerini söyledi.

Antalya’nın Demre ilçesinde bağlı Kekova bölgesinde yer alan Üçağız’daki Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin 10 yıllığına kiralamasını dair ihale gelen tepkiler üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iptal edildi.

 

Demre Belediye Başkanı Fahri Duran iptal kararını olumlu karşılarken, ihaleyi kazanan Anadolu Shipyard’ın Yönetim Kurulu Başkanı Sualp Ürkmez de iptal karanının yerinde olduğunu ve amaçlarının gerçekleştiğini açıkladı.

İhaleye iskelenin 3. kişilerin eline geçmesini engellemek için girdiklerini ve bunun gerçekleştiğini belirten Ürkmez, “Kekova halkı mutluysa biz de mutluyuz” dedi.

Biz marina işletmecisi değiliz

“Öncelikle belirtmek isteriz ki, Kekova halkı memnun ise biz de memnunuz” diyen Anadolu Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı Sualp Ürkmez,  “Yapılan açıklamaların yanlış anlamalara mahal vermemesi için bir kaç konunun Kekova halkı tarafından bilinmesi gerekmektedir. Öncelikle Anadolu Tersanesinin iştigal konusu iskele veya marina işletmeciliği değildir. Kamuoyu tersanemizin iştigal konusunu gayet iyi bilmektedir. Dolayısı ile bu konuda ‘yatırımcı’ tarifi şirketimiz ile bağdaşmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

İhaleye 9 firma girmişti

Ürkmez, “Konu ihaleye ne için girdiğimiz belli Kekovalı dostlarımız tarafından bilinmektedir. Konu hakkında detay vermeye ihtiyaç bulunmamakla beraber, ihaleye giriş amacımıza ulaşmış ve ihalenin 3. şahıslar tarafından kazanılmaması amacı gerçekleştirilmiştir. İhaleye 9 firmanın girdiğini ve rakibimizin 26.1 milyonluk teklifini 27 milyona arttırarak kazandığımızı da belirtmek gerekiyor” açıklamasında bulundu.

İptal kararını kabul ediyoruz

Anadolu Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı Sualp Ürkmez, “Sn Çevre Bakanlığımızın park alanı açısından ihaleyi iptal etmek istemesi sonucunda hukuki haklarımız korunmadan tarafımızdan karar kabul edilmiştir. Kekova halkının kendi kaderini kendisinin çizmesi konusunda tam mutabakatımız olup gelecekte de halkın refahı ve yaşamı için gönüllerinden ne geçiyorsa o şekilde gerçekleşmesi bizi de memnun edecektir. Sonuç olarak ilk sözümüzü tekrarlıyoruz, “Kekova halkı mutluysa biz de mutluyuz” açıklamasında bulundu.

 

Haber: Umut ÖZEN

 

 


09.08.2024 11:50:29